Raaka-aineet

Handelsbanken: Öljyn hinnassa ei nousupaineita

Ennätykselliset tuotantomäärät pitävät öljyn hinnan kurissa, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Öljyn hinta lähti jyrkkään syöksyyn viime vuoden kesäkuussa. Brent-laadun öljyn hinta laski noin 110 dollarin barrelihinnasta vaivaiseen 50 dollariin. Tämän jälkeen öljyn hinta kääntyi vahvaan nousuun helmikuussa ja toinen nousupyrähdys nähtiin huhtikuussa.

Öljy-hintakehitys-062015

Brent-öljylaadun hintakehitys

Handelsbankenin mukaan öljyn hinnan voimakas vaihtelu eli volatiliteetti hinnassa voidaan nähdä todisteena siitä, että markkinaa ohjaa nyt kaksi teemaa: Yhdysvaltojen liuskeöljyn tuotanto ja OPEC:in aggressiivinen markkina-osuuksien tavoittelu.

Vahvoja nousupaineita öljyn tulevaan hintakehitykseen ei nyt näytä olevan.

”Kolme suurta OPEC-maata saavutti ennätykselliset tuotantolukemat toukokuussa. Mielestämme tällä voi olla taipumus laskea hintaa uudestaan vuoden loppupuolella, mutta toisaalta Iranin tilanteen paluu otsikoihin ja liuskeöljy-yhtiöiden tuloskunto voivat aiheuttaa hintaan nousupainetta”, pankki toteaa.

Handelsbankenin mukaan liuskeöljy-yhtiöitä on erittäin vaikea arvioida, koska viikoittainen tuotantodata, joka on antanut arvokasta tietoa yhtiöiden tilasta, on osoittautunut viime aikoina erittäin epävarmaksi. Tilastoihin on tehty suuria korjauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös