ETF-analyysit

Nämä trendit hallitsevat pääomaliikkeitä

Varainhoitoyhtiö BlackRock tekee kuluvan vuoden pääomavirroista mielenkiintoisia havaintoja.

Vuotta 2015 on tähän mennessä hallinnut kaksi trendiä: varojen poistuminen Yhdysvaltain osaketuotteista ja sijoitusten virtaus lähes kaikkien muiden kehittyneiden markkinoiden osakemarkkinoille, toteaa BlackRockin BlackRockin Pohjoismaiden-johtaja Peter Nielsen

“Eurooppaan, Australaasiaan ja Kaukoidän kehittyneille markkinoille keskittyviin ETP-tuotteisiin on sijoitettu tänä vuonna yhteensä 35,8 miljardia dollaria – näistä 4,2 miljardia pelkästään tässä toukokuussa.”, Nielsen toteaa.

Nielsenin mukaan japanilaiset osake-ETF:t ovat olleet erityisen suosittuja. Tämä on osa osakemarkkinoiden nopeaa kasvua, joka on nostanut Nikkei 225 -indeksin korkeimmilleen sitten vuoden 2002.

Toukokuun ETP-datan perusteella voidaan olettaa, että sijoittajien innostus eurooppalaisia osakkeita kohtaan alkaa rauhoittua.

Nielsenin mukaan paneurooppalaisiin osakerahastoihin sijoitettiin edelleen rahaa, mutta vähemmän kuin viimeisen kuuden kuukauden aikana. Suurin osa sijoituksista tehtiin toukokuun loppupuolella, kun Euroopan keskuspankin uutisoitiin aikaistavan osto-ohjelmaansa.

Globaaleihin korko-ETF-tuotteisiin tehdyt sijoitukset ovat edelleen edellä vuotta 2014, joka oli omaisuusluokalle ennätysvuosi. ”Sijoitusten määrä on kuitenkin vaihdellut – lähinnä siksi, että sijoittajat ovat epävarmoja Yhdysvaltain keskuspankin koronnostojen ajoituksesta”, Nielsen toteaa.

BlackRockin toukokuun 2015 ETP-raportin ydinkohdat ovat seuraavat:

  • Globaalisti ETP-tuotteisiin sijoitettiin 18,3 miljardia dollaria toukokuussa. Koko vuoden aikana tuotteisiin on sijoitettu yhteensä 123,8 miljardia dollaria.
  • Paneurooppalaisiin ETF-tuotteisiin sijoitettiin 1,6 miljardia dollari, vähemmän kuin kertaakaan viimeisen 6 kuukauden aikana.
  • Yhdysvaltain osake-ETF-tuotteisiin virtasi 0,4 miljardia dollaria, kun huhtikuussa virta vei varoja pois tuotteista. Japanin osake-ETF:t jatkavat nousuaan – niihin sijoitettiin 5,8 miljardia dollaria.
  • Kehittyvien markkinoiden osake-ETF:iin sijoitettiin 2,7 miljardia dollaria.
  • Sijoitukset korkotuotteisiin eivät kasvaneet eivätkä laskeneet, mutta ne ovat edellä vuoden 2014 ennätystahtia.
  • Yhdysvaltain investointiluokan korko-ETF:iin sijoitettiin 0,9 miljardia dollaria ja kehittyvien markkinoiden korkoihin 0,5 miljardia dollaria. Yhdysvaltain valtionlaina-ETF-tuotteista poistui 2,8 miljardia dollaria.
Kommentoi
Ylös
>