Osakeanalyysit

Fortum petti odotukset – osakkeen arvostustaso silti houkutteleva

Fortum-osake-energiayhtiö-072015

Tulospettymyksestä huolimatta Fortum tarjoaa houkuttelevaa osinkotuottoa, arvioi analyysitalo Inderes.

Fortumin perjantain toisen vuosineljänneksen tulos oli markkinoille selkeä pettymys, sillä operatiivinen tulos jäi selvästi vertailukaudesta. Jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevoitto laski 32 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä.

Syynä heikolle tulokselle oli Pohjoismaiden vaikea toimintaympäristö. Yhtiön rasitteena ovat edelleen matalat sähkön hinnat. Tammi-kesäkuussa sähkön keskimääräinen systeemihinta oli 24,4 (vertailukaudella 27,9) euroa. Aluehinta Suomessa oli 28,9 (vertailukaudella 34,9) euroa ja Ruotsissa SE3-alueella (Tukholma) 24,8 (vertailukaudella 30,8) euroa.

Lisäksi Fortum reivasi pitkän aikavälin tavoitteitaan alaspäin. Päivitetyt pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat sijoitetun pääoman tuotto (ROCE) 12 prosenttia ja vertailukelpoinen nettovelka/käyttökate noin 2,5. Aikaisemmat taloudelliset tavoitteet olivat sijoitetun pääoman tuotto (ROCE) 12 %, vertailukelpoinen nettovelka/käyttökate noin 3 ja oman pääoman tuotto (ROE) 14 prosenttia.

Analyysitalo Inderesin mukaan Fortumin osavuosikatsauksessa pettymyksen tuotti myös se, ettei yhtiö pystynyt viemään venäläisen energiayhtiö TGC-1:n omistusjärjestelyä maaliin ja koko järjestelyn toteutuminen on nyt epävarmaa.

Tulospettymyksestä huolimatta Fortumin mielenkiintoa sijoittajan kannalta lisää osakkeen houkutteleva arvostustaso.

Yhtiön tasepohjainen arvostustaso on 0,9 ja analyysitalo Inderesin osinkoennusteella 1,30 euroa osinkotuotto nousee 8,1 prosenttiin.

”Matalan tasearvostuksen ja korkean osinkotuoton yhdistelmä onkin mielestämme yhä houkutteleva yhtälö vallitsevassa markkinassa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Kommentoi
Ylös
>