Osakeanalyysit

Google teki hurjan pörssiennätyksen – osakkeen tavoitehinnat reippaasti ylös

Hakukonejätti Google teki perjantaina pörssihistoriaa. Analyytikot reivaavat yhtiön osakkeen tavoitehintoja reippaasti ylöspäin.

Google on hyvää vauhtia matkalla kohti puolen triljoonan dollarin arvostusta. Yhdessä päivässä perjantaina yhtiön markkina-arvo nousi lähes 67 miljardia dollaria.

Ennätyksellinen kurssinousu

Googlen perjantain pörssinousu teknologiapörssi Nasdaq:ssa oli historiallinen. Yhtiön markkina-arvon nousu yhden päivän aikana oli kaikkien aikojen ennätys Wall Streetilla, kertoo Wall Street Journal. Hakukonejätin osakekurssi raketoi peräti 16,3 prosenttia, mikä on yhtiön kovin prosentuaalinen nousu yhden päivän aikana sitten huhtikuun 2008.

Google-osakekurssi-072015

Markkina-arvon yhden päivän nousun suuruutta kuvaa se, että se on suurempi kuin yli 400 yhtiön koko markkina-arvo S&P 500 -osakeindeksissä.

Kurssinousu nosti Googlen markkina-arvon käsittämättömään 478 miljardiin dollariin. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Ford-autoyhtiön markkina-arvo on ”vain” 58 miljardia dollaria.

Yllätyksellinen tulosparannus ihastutti analyytikoita

Hakukonejätin rajun kurssinousun taustalla oli yhtiön raju tulosparannus toisella vuosineljänneksellä, mikä ylitti kirkkaasti analyytikoiden konsensusodotukset.

Yhtiön toisen kvartaalin liikevaihto oli 17,7 miljardia dollaria ja se kasvoi 11 prosenttia viime vuodesta. Toisen vuosineljänneksen nettotulos nousi 3,9 miljardiin dollariin, kun se viime vuoden vastaavalla vuosineljänneksellä oli 3,35 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos oli 6,99 dollaria.

Maksetut klikkaukset vuositasolla lisääntyivät 30 prosenttia ja edellisestä neljänneksestä 10 prosenttia. Klikkausten kasvu ylitti selvästi analyytikoiden odotukset. Myös Googlen omistama Youtube kasvoi merkittävästi, sillä Youtuben katselut lisääntyivät 60 prosenttia vuositasolla ja mobiilikatselut kaksinkertaistuivat.

”Google ei ole tarjonnut tällaista vuosineljännestä pitkään aikaan”, kertoi pankkijätti J.P. Morganin analyytikko Doug Anmuth Market Watchille.

Nomura-yhtiön analyytikko Anthony DiClemente kertoo Market Watchille, että Googlen toisen kvartaalin osavuosikatsaus karisti useat epäilyt yhtiön tuloskunnon heikkenemisestä. Markkinoilla on odotettu pöytäkoneelta tehtävien klikkausten määrän vähentyvän, kulujen nousevan tuottoja enemmän ja Youtuben kasvun pysähtyvän. Yksikään noista peloista ei toteutunut.

Tavoitehinnat ylös

Välittömästi osavuosikatsauksen julkistuksen jälkeen ainakin viisi pankkia nosti Googlen osakkeen tavoitehinnan 800 dollariin. Perjantaina hakukonejätin osakekurssi päätyi vajaaseen 700 euroon, joten osakkeessa on edelleen kasvupotentiaalia mikäli tavoitehinnat osuvat oikeaan.

Myös monet muut pankit nostivat hakukejätin osakkeen tavoitehintoja yli 700 dollarin. Esimerkiksi Deutsche Bank nosti tavoitehinnan aiemmasta 625 dollarista 780 dollariin. Wells Fargo puolestaan nosti tavoitehinnan 780 dollariin aiemmasta 760 dollarista.

Factsetin mukaan suuri enemmistö analyytikoista antaa Googlen osakkeelle ”Osta”-suosituksen.

Kommentoi
Ylös
>