Asunnot ja kiinteistöt

Mökkikauppa piristymässä, hinnat tulleet alas roimasti

mökkikauppa-mökkimarkkinat-kiinteistöt-072015

Ylen mukaan mökkikauppa on piristymässä viime kesästä suositulla mökkipaikkakunnalla. Kalliit mökit eivät kuitenkaan edelleenkään mene kaupaksi.

Ylen mukaan erityisesti edulliset ja ikääntyvät rantamökit ovat käyneet tänä vuonna viime kesää paremmin kaupaksi Kuusamossa, Yle kertoo.

Kuusamolaisen kiinteistövälitysyhtiö Saagan toimitusjohtaja Tapani Ketola kertoo, että Rukan alueella ostajat hakevat pääasiassa alle 150 000 euroa maksavia mökkejä.

Ketolan mukaan Rukan alueella mökkien hinnat ovat laskeneet vuosien 2007–2008 huipusta 20–30 prosenttia.

Mökkiostajan kannalta hyvä uutinen on alentuneiden hintojen lisäksi myös kasvava tarjonta.

“Vanhoja järvenrantamökkejä on myynnissä tänä kesänä huomattavasti viime kesää enemmän. Eteläsuomalaiset omistajat alkavat ikääntyä eivätkä enää käytä mökkejään entiseen malliin. Niistä halutaan päästä eroon”, Ketola toteaa.

Sp-Kodin toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan perinteinen mökkikauppa on edelleen hyvällä mallilla. Esimerkiksi merenrantapaikat ja isommat järvipaikat menevät tällä hetkellä kohtalaisen hyvin kaupaksi.

“Hintataso tosin nousi jokunen vuosi sitten paikoin reilustikin. Nyt on tapahtunut maltillistumista ja pientä korjausliikettä. Isommat järvet ja maantieteellisesti suurempia keskuksia lähellä olevat pienet järvet saavat osakseen kiinnostusta. Mutta jos ollaan vaikkapa pidemmällä kaupallisista palveluista, esimerkiksi yli 100 kilometrin päässä suuresta kaupallisesta keskuksesta, voi olla hieman hiljaisempaa”, Toivanen toteaa Säästöpankin nettisivuilla.

Toivasekin mukaan taantuma saattaa hidastaa esimerkiksi luksusmökkien kauppaa. Mökkikauppaa saattaa hidastaa myös suomalaisten eliniän kasvu, koska seniorit eivät luovu mökeistään ennen perinnön siirtymistä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös