Markkinakommentit

Ammattilaiset uskovat edelleen osakemarkkinoihin

Talous- ja tuloskasvu sekä EKP:n tukitoimet tukevat edelleen osakemarkkinoiden kehitystä.

Kreikka-kriisin pahentuminen on aiheuttanut reippaan korjausliikkeen eurooppalaisiin osakkeisiin. Taaleritehtaan mukaan Euroalueen osakkeet ovat laskeneet huhtikuun huipusta yli 10 prosenttia.

Taaleritehdas ei näe osakkeissa tällä hetkellä arvostuskuplaa. ”Yhdysvalloissa osakemarkkinoiden arvostustasot ovat toki yli historiallisen keskiarvon, mutta vain hieman. Euroopan arvostustasot ovat noin historiallisella keskiarvotasolla. Talous- ja tuloskasvun jatkuessa osaketuotot voivat länsimaissa jatkua edelleen positiivisina eivätkä arvostustasot edes kohoa”, Taaleritehtaan päästrategi Tuomas Komulainen toteaa Taaleritehtaan uutissähkeessä.

Varainhoitoyhtiö odottaa osakkeiden säilyvän parhaana sijoitusluokkana aina vuoteen 2017 asti. ”Toki tämä kesä voi jatkua volatiilisena, kun sijoittajat ihmettelevät Kreikan velkaneuvotteluja, mutta ennen kaikkea Fedin rahapolitiikan kiristämisaikeita. Osakkeiden, riskisten yrityslainojen ja käteisen sopivalla yhdistelmällä pärjää tämänkin kesän yli mukavasti”, Komulainen toteaa.

Myös sijoitusyhtiö Norvestia uskoo edelleen osakemarkkinoihin.

”Ennätyksellisen matala korkotaso ja EKP:n tukitoimet tulevat jatkumaan, mikä tukee edelleen osakemarkkinoita”, Norvestia kirjoittaa osavuosikatsauksessaan.

Norvestian mukaan tällä hetkellä sijoittajille on osakkeiden lisäksi tarjolla vähän muita sijoitusvaihtoehtoja, joiden tuotto-odotus olisi positiivinen.

Kreikan tilanteen ratkaisuun Norvestia ei usko. ”Näyttäisi siltä, että Kreikan tilanne tulee jatkumaan hyvin sekavana. On epätodennäköistä, että Kreikan ongelmiin löytyy mitään pysyvää ja toimivaa ratkaisua, vaan ongelman ratkaisua siirretään erilaisilla kompromisseilla jatkuvasti eteenpäin. Perimmiltäänhän Kreikan tilanne on sidoksissa koko eurojärjestelmän toimivuuteen. Tähän joudutaan todennäköisesti vielä jossain vaiheessa ottamaan kantaa koko Euroopan tasolla.”

Kreikan ongelmat ovat jättäneet kuitenkin Norvestian mukaan varjoonsa sen tosiasian, että Euroopan taloudessa on nähtävissä myös positiivisia signaaleja. ”Euroopan viidensadan suurimman yhtiön tulokset vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä olivat hieman ennakoituja paremmat. Jos Kreikan tilanne ratkeaa lähiaikoina tyydyttävällä tavalla, ja mikäli yritysten toisen neljänneksen tulokset ovat ennakoitua parempia, voivat ne jättää nousuvaraa osakemarkkinoille”, Norvestia toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös