Yritysuutiset

Sanoma antoi tulosvaroituksen – osakekurssi syöksyy

Sanoma antoi tänään tulosvaroituksen. Ilmoituksen dramatiikkaa lisäsi se, ettei yhtiö anna tietoja keskipitkän aikavälin näkymistään.

Sanoma kertoo pörssitiedotteessaan, ettei se tule pääsemään vuoden 2015 näkymiinsä johtuen pääosin Suomen mediatoimintojen heikosta taloudellisesta kehityksestä alavireisessä markkinaympäristössä. Tämän seurauksena Sanoma poistaa myös keskipitkän aikavälin (2016) näkymänsä, jotka julkaistiin helmikuussa 2014.

Konsernin päivitetyt näkymät vuodelle 2015 ovat seuraavat: ”Vuonna 2015 Sanoma odottaa konsernin rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kasvun olevan noin edellisvuoden tasolla (2014: -3,7 %). Liikevoittomarginaalin ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan olevan yli 4 % liikevaihdosta (2014: 6,2 % liikevaihdosta).”

Aikaisemmat näkymät vuodelle 2015: ”Vuonna 2015 Sanoma odottaa konsernin rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kasvun olevan noin edellisvuoden tasolla (2014: -3,7 %). Liikevoittomarginaalin ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan olevan edellisvuoden tasolla tai edellisvuotta korkeammalla tasolla (2014: 6,2 % liikevaihdosta).”

Sanoman mukaan Suomen talouden sekä mainosmarkkinoiden kehitys on ollut heikkoa, eikä parantumista ole lyhyellä tähtäimellä odotettavissa.

”Tämän lisäksi Sanoma Media Finlandin tuloskehitys on ollut odotettua heikompaa. Sanoma ei tule pääsemään vuoden 2015 näkymiinsä. Tämän seurauksena Sanoma poistaa myös keskipitkän aikavälin (2016) näkymänsä, jotka julkaistiin helmikuussa 2014. Sanoma julkistaa uudet näkymät vuodelle 2016 vuoden 2015 vuosituloksen julkistamisen yhteydessä helmikuussa 2016”, yhtiö kertoo.

Aikaisempien keskipitkän aikavälin näkymiensä mukaisesti Sanoma odotti että vuodesta 2016 lähtien rakennemuutoksilla oikaistu konsernin liikevaihto palaa kasvu-uralle.

Sanoman osake lähti tulosvaroituksen jälkeen kovaan laskuun. Yhtiön osakekurssi oli torstai-iltapäivällä jo yli 12 prosentin laskussa.

Yhtiön vaikeudet ovat jatkuneet jo pitkään. Suomen taantuma ja media-alan murros ovat koetelleet yhtiötä kovalla kädellä. Tämä on näkynyt jo pitempään myös osakkeen markkina-arvon heikentymisenä.

Sanoma-osakekurssi-072015

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös