Yritysuutiset

Fortum lähtee mukaan Fennovoimaan

Fennovoiman ydinvoimalahanke on on saamassa riittävän kotimaisen rahoituksen ja hanke on siksi toteutumassa.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi tänään Keskisuomalaiselle, että Fennovoiman ydinvoimahanke toteutuu ja hankkeen kotimaisuusaste on riittävä.

Fennovoiman kotimainen omistus vahvistuu, kun kolme suomalaista yritystä ilmoitti keskiviikkona 5.8. uusista rahoitussitoumuksista. Fortum ja SRV Yhtiöt ovat uusia osakkaita. Nykyinen osakas Outokumpu kasvattaa omistusosuuttaan.

Fennovoima kertoo tiedotteessaan, että yhtiöiden rahoitussitoumuksia vastaavat omistusosuudet Fennovoimasta ovat:

  • SRV 1,8 prosenttia
  • Fortum 6,6 prosenttia
  • Outokumpu 14,1 prosenttia (lisää omistustaan 1,8 prosenttia)

Uusien rahoitussitoumusten myötä Fennovoiman kotimainen omistus on yhteensä 65,1 prosenttia, mikä täyttää valtioneuvoston ja eduskunnan asettaman kotimaisuusehdon. Yhtiöt tulevat Fennovoiman pääomistaja Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaiksi.

”Toivotamme uudet osakkaat tervetulleiksi. He ovat mukana hankkeessa, jonka pitää sisällään miljardiluokan kotimaisen investoinnin”, Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Elina Engman sanoo.

Fortum aikoo osallistua Fennovoima-hankkeeseen vaikka yhtiön neuvottelut venäläisistä vesivoimaloista ovat edelleen kesken. Fortumin osakekurssissa ei ole toistaiseksi tapahtunut merkittäviä muutoksia Fennovoiman ilmoituksen jälkeen.

Kommentoi
Ylös
>