Asunnot ja kiinteistöt

Uusia ostoksia uudesta kaupungista

Paljastamme viimeisimmät ostoksemme. Ei, ne eivät tapahtuneet Jyväskylässä tai Hyvinkäällä, josta aiemmat asunnot ovat ostettu.

Miksi kolmas kaupunki? Syy on enemmän asunnoissa kuin itse kaupungissa.

Ostimme asunnot ei-julkisesta myynnistä. Eräs iso sijoittajataho myi kahden eri taloyhtiön pakettia, jonka kaverimme ostivat. Myyjä halusi kymmenien asuntojen kokonaisuudesta kerralla eroon. Ostaja myi talot palasina eteenpäin – me osana tätä porukkaa. Tutut myyjät eivät halunneet myydä pelkkiä yksiöitä erikseen vaan yksiöt ja kaksiot myytiin pareina. Näin ollen päädyimme ostamaan kaksi yksiötä ja kaksi kaksiota.

Lukijat tietävät, että me emme sijoita kaksioihin. Miksi ostimme? Hinta oli niin järkevä sekä yksiöissä että kaksioissa, että uskalsimme ostaa kaksiot samassa nipussa. 90-luvun taloyhtiö, alle 80 000 euron hinta saunallisista yksiöistä ja lähes 600 euron kuukausivuokra on yhdistelmä, joka herättäisi paatuneemmankin sijoittajan kiinnostuksen. Lähes 7 prosentin vuokratuotto ennen remontteja ja kohtuullisella remonttivaralla noin 5,5-6,0 prosentin tuotto on hyvä. Kaupan päälle tuli lisääntynyt vakuusarvo arvonnousun muodossa, sillä välittäjä arvioi yksiöiden markkinahinnaksi 105 000 – 110 000 euroa.

Kaksiot myymme eteenpäin mahdollisimman pian. Itseasiassa toinen myytiin jo. Tuskin oli muste ehtinyt kuivua ostamiemme asuntojen kauppakirjoissa, kun toinen kaksiosta oli löytänyt uuden omistajan. Välittäjä, jolle annoimme kohteen myytäväksi, halusi itse ostaa asunnon sijoituskohteeksi. Hyvä vinkki kaikille myyntiä harkitseville asuntosijoittajille: Hanki välittäjä, joka on asuntosijoittaja. Hyvässä lykyssä saat nopeat kaupat helposti eikä sinun tarvitse maksaa välityspalkkiota.

Entä se kaupunki? Kyseessä on Porvoo. 50 000 asukkaan kasvava kaupunki alle 1h matkan päästä Helsingistä sopii meille logistisesti ja lukujen valossa. Porvoosta löytyy paljon työpaikkoja, osin kiitos Nesteen jalostamon, joka työllistää 2 000 ihmisellään tuplasti enemmän kuin mikään muu työnantaja Porvoossa. Porvoosta löytyy myös ammattikorkeakoulu (Haaga-Helia ja Laurea) noin 1 400 opiskelijan voimin. Pienenä miinuksena on raideliikenteen puuttuminen, joka on varmasti myös yksi syy siihen, miksi Porvoo ei ole kasvanut yhtä kovaa tahtia kuin monet muut paikkakunnat Helsingin läheisyydessä. 2000-luvulla 11% väkiluvun kasvu on keskikastia Suomen 40 suurimman kaupungin joukossa.

Yhtä kaikki, olisimme ostaneet asunnot, vaikka kyseessä olisi ollut samanlaiset asunnot jostakin toisesta kasvavasta kaupungista järkevän matkan päästä. Tässä casessa juju asuntojen löytämiseksi oli se, että tunsimme oikeat henkilöt. Asuntokaupassa liikkuu paljon tavaraa ei-julkisessa myynnissä, joten kannattaa verkostoitua ja tutustua alan ihmisiin. Asuntosijoittamisen eri tilaisuudet ja valmennukset ovat oiva tapa kasvattaa kontaktiverkkoa ja päästä loistaviin diileihin käsiksi!

P.S. Meidän seuraava valmennus on 27.9. Paljon uutta asiaa luvassa! 11 paikkaa vielä vapaana. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Joonas Orava, Olli Turunen

Joonas Orava ja Olli Turunen ovat aktiivisia asuntosijoittajia. He ovat kirjoittaneet vuonna 2013 ilmestyneen asuntosijoittamista käsittelevän kirjan nimeltä Osta, vuokraa, vaurastu (Talentum) ja kirjoittavat kaksi kertaa kuussa julkaistavaa blogia www.ostavuokraavaurastu.com -sivustolla.

Kommentoi
Ylös
>