Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Fed ja Kiina painavat osakkeita

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management varautuu kurssilaskuun käteisvaroja lisäämällä.

Kehittyneiden markkinoiden osakemarkkinat nousivat heinäkuussa heijastellen Yhdysvaltojen parantuneita talouslukuja, Pictet toteaa heinäkuun Barometer-katsauksessaan.

Kehittyvien maiden osakemarkkinat jatkuivat kuitenkin heikkoina. MSCI World -indeksi nousi hieman, mutta kehittyviä markkinoita kuvaava indeksi laski. Manner-Kiinassa osakkeet heiluivat rajusti. Heiluntaa vahvistivat Kiinan kansanpankin voimakkaat interventiot, jotka eivät onnistuneet hillitsemään jyrkkää laskua.

Kun huolet Kiinan talouden tilasta kasvoivat, kehittyvien markkinoiden osakkeet, joukkolainat ja valuutat laskivat. Lasku koetteli eniten hyödykkeitä vieviä maita. Pahiten kärsivät Kolumbian peso, Brasilian real ja Venäjän rupla, jotka laskivat jyrkästi Yhdysvaltojen dollaria vastaan.

Hyödykkeiden hinnat laskivat rajusti Kiinan kasvuhuolien seurauksena

Öljyn hinta laski 50 dollariin barrelilta. Bloomberg Commodity -indeksi laski kuukauden aikana 10 prosenttia, mikä on suurin pudotus kuukausitasolla lähes neljään vuoteen.

Hyödykkeiden hintojen lasku vaikutti voimakkaasti MSCI World -indeksin eri sektoreiden tuottoihin. Materiaalit, energia ja teollisuus jäivät selvästi defensiivisemmistä aloista, esimerkiksi kertakulutushyödykkeistä ja julkisista palveluista, kuten suurimman osan vuotta 2015.

Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana ainoastaan energia, julkiset palvelut, materiaalit ja teollisuus ovat olleet paikallisessa valuutassa mitattuna miinuksella.

Joukkolainamarkkinoilla Yhdysvaltojen ja Saksan valtion joukkolainojen tuotot laskivat sijoittajien siirrettyä varojaan turvaan Kreikan, Kiinan ja muiden kehittyvien markkinoiden kuohunnan takia.

Yhdysvaltojen valtion joukkolainat olivat nousemassa vuoden 2015 suurimpaan kuukausittaiseen kasvulukuunsa. Saksan 10-vuotisen lainan tuotto laski alle 0,7 prosentin. Myös Italian joukkolainat olivat heinäkuussa nousemassa eniten kahteen vuoteen, kun Italia peruutti suunnittelemansa velkahuutokaupat, koska ei tarvinnutkaan lisärahoitusta.

Käteisvaroja lisää

Pictet laskee osakkeet neutraaliin painoon ja lisää käteisvaroja, koska likviditeettimittareiden mukaan riskisempiin omaisuuslajeihin voi kohdistua painetta.

Alueista varainhoitoyhtiö lisää eurooppalaisia osakkeita, sillä rahoitusolosuhteet Euroopassa ovat suosiolliset. Tyynenmeren alueen osakkeet joutuvat alipainoon.

Sektoreista Pictet on vähentänyt teollisuusosakkeita, sillä teollisuustuotanto on maailmanlaajuisesti heikkoa. Pictet pysyy neutraaleina energiassa ja materiaaleissa ja kasvattaa telealan positiota sen arvostustason vuoksi.

Valtion joukkovelkakirjalainoissa Pictet vähentää positioitaan tuottojen viimeaikaisen laskun seurauksena, mutta nostaa euromääräiset high yield -joukkolainat neutraaliin painoon. Kehittyvien markkinoiden dollarimääräisissä lainoissa Pictet pitää edelleen ylipainon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös