Indikaattorit

Yksityisen sektorin avoimet työpaikat kasvussa

Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen Avoimet työpaikat -tutkimuksen mukaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä 28 800, joka on suunnilleen sama määrä kuin vuotta aiemmin (27 800).

Toisen vuosineljänneksen tietojen viiteajankohta oli 1.kesäkuuta.

Vuoden 2015 toisella neljänneksellä avoimista työpaikoista oli yksityisten yritysten tarjoamia 76 prosenttia eli 21 800, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 66 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan avointen työpaikkojen määrä nousi etenkin pienissä, alle 5 hengen toimipaikoissa (+4 700) ja laski suurissa, vähintään 50 hengen toimipaikoissa (–5 100).

Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avointen työpaikkojen määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna eniten toimialaryhmässä rakentaminen. Avoimet työpaikat lisääntyivät Länsi-Suomen suuralueella (+3 200).

Positiivista kehitystä on tapahtunut myös avoimien työpaikkojen laadussa, sillä toisella vuosineljänneksellä osa-aikaisten ja määräaikaisten työpaikkojen osuudet kaikista avoimista työpaikoista vähenivät. Avoimista työpaikoista osa-aikaisia oli 21 prosenttia, mikä on kymmenen prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuoden takaisella neljänneksellä.

Määräaikaisten paikkojen osuus avoimista työpaikoista oli 42 prosenttia, mikä on kaksitoista prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Avoimista työpaikoista 43 prosenttia oli työnantajan arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 36 prosenttia. Vaikeasti täytettävien työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista oli suuri toimialoilla informaatio ja viestintä sekä ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös