Yritysuutiset

Nordea: Nokia vahvistaa asemiaan Kiinassa

Viime viikolla julkistettu Nokia-uutinen yhteisyrityksen perustamisesta Kiinassa jäi Nordean mukaan turhankin pienelle huomiolle.

Nokia kertoi perustavansa kiinalaisen investointiyhtiö China Huaxinin kanssa yhteisyrityksen, johon siirrettäisiin Nokian Kiinan liiketoiminta sekä Alcatel-Lucentin ja China Huaxinin yhdessä omistava Alcatel Shanghai Bell. Nokialla olisi yhtiössä ääniemistö, sillä se omistaisi uudesta yhteisyrityksestä 50 prosenttia plus yksi osake. Kauppa on yhä ehdollinen Alcatelin ja Nokian yhdistymiselle.

Nordean mukaan uuden yhteisyrityksen perustaminen voi vahvistaa Nokian asemaa Kiinassa, sillä China Huaxin on valtion ohjaama sijoitusyhtiö.

“Perinteisesti Kiinassa tietoliikenneinfrastruktuuriprojekteista noin 30 % jaetaan länsimaisten toimijoiden kesken, joihin kuuluvat Nokia, Ericsson sekä Alcatel-Lucent. Projektien valintaprosessit ovat usein varsin poliittisia, joten vahvat sidokset valtioon ovat tervetulleita”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Lisäksi yhteisyrityksestä sopuun pääseminen viitannee pankin mukaan siihen, että Nokian ja Alcatelin yhdistymiseen tarvittava viranomaishyväksyntä on entistä lähempänä. “Yhteisyrityksen perustaminen ei tule suurena yllätyksenä, eikä osake reagoinut uutiseen juurikaan. Joka tapauksessa asioiden eteneminen myös Kiinassa on Nokian kannalta myönteistä.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös