Kumppaniblogit

Mikä on Buffettin menestyksen salaisuus?

Warren Buffett täytti eilen 85 vuotta. Mietin pitkään, mitä asioita nostaisin esille Buffettin yksinkertaisesta sijoitustyylistä.

Haluaisin kirjoittaa Buffettin suhtautumisesta markkinoiden heiluntaan, ennustamiseen, riskiin, hajauttamiseen ja moneen muuhun tärkeään asiaan. Yhteen blogi-kirjoitukseen ei ole mahdollista mahduttaa tätä kaikkea, mutta laajempi tarkastelu löytyy Vaurastu kuin Warren Buffett -kirjasta.

Buffettin menestys nojaa kahteen suureen asiaan: sijoitusstrategian valintaa ja strategian noudattamiseen. Karkeasti arvioituna noin 10 prosenttia sijoittajista on omaksunut fiksun sijoitusstrategian, mutta näistä vain 10 prosenttia kykenee myös noudattamaan sitä. Niinpä vain noin 1 prosentti sijoittajista ( 0,1*0,1) menestyy selvästi keskiarvoa paremmin. Tämän lisäksi tuottovertailussa pieni joukko menestyy tuurilla, mutta harvan tuuri on kestävää laatua.

Tämän kirjoituksen ei pitänyt olla pessimistinen, mutta sellainen siitä taisi kuitenkin tulla. Ihmisen halu etsiä helpompia ja nopeampia ratkaisuja vie maailmaa eteenpäin. Sijoittamisessa se on kuitenkin pikalippu ongelmiin.

Buffettin menestyksen taustalla ei siis ole mitään salaisuutta, vaan se perustuu laajaan kokemukseen, ymmärrykseen ja pitkäjänteiseen toteuttamiseen.

Buffett_ostaessaa_KOta.png

Mika Hyttinen
Sijoituskirjailija

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös