Kumppaniblogit

Mikä on Buffettin menestyksen salaisuus?

Warren Buffett täytti eilen 85 vuotta. Mietin pitkään, mitä asioita nostaisin esille Buffettin yksinkertaisesta sijoitustyylistä.

Haluaisin kirjoittaa Buffettin suhtautumisesta markkinoiden heiluntaan, ennustamiseen, riskiin, hajauttamiseen ja moneen muuhun tärkeään asiaan. Yhteen blogi-kirjoitukseen ei ole mahdollista mahduttaa tätä kaikkea, mutta laajempi tarkastelu löytyy Vaurastu kuin Warren Buffett -kirjasta.

Buffettin menestys nojaa kahteen suureen asiaan: sijoitusstrategian valintaa ja strategian noudattamiseen. Karkeasti arvioituna noin 10 prosenttia sijoittajista on omaksunut fiksun sijoitusstrategian, mutta näistä vain 10 prosenttia kykenee myös noudattamaan sitä. Niinpä vain noin 1 prosentti sijoittajista ( 0,1*0,1) menestyy selvästi keskiarvoa paremmin. Tämän lisäksi tuottovertailussa pieni joukko menestyy tuurilla, mutta harvan tuuri on kestävää laatua.

Tämän kirjoituksen ei pitänyt olla pessimistinen, mutta sellainen siitä taisi kuitenkin tulla. Ihmisen halu etsiä helpompia ja nopeampia ratkaisuja vie maailmaa eteenpäin. Sijoittamisessa se on kuitenkin pikalippu ongelmiin.

Buffettin menestyksen taustalla ei siis ole mitään salaisuutta, vaan se perustuu laajaan kokemukseen, ymmärrykseen ja pitkäjänteiseen toteuttamiseen.

Buffett_ostaessaa_KOta.png

Mika Hyttinen
Sijoituskirjailija

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös