Asunnot ja kiinteistöt

Nordea: Technopolis edullisin osake kiinteistösektorilla

Nordean mukaan oululainen kiinteistöyhtiö Technopolis yllätti positiivisesti kolmannella vuosineljänneksellä, ja yhtiö on kiinteistösektorin selvästi edullisimmin hinnoiteltu osake.

Technopoliksen liikevaihto nousi kolmannella kvartaalilla 128,9 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 120,3 miljoonaa euroa. Kasvua oli siis 7,1 prosenttia.

Myös kannattavuus koheni edellisvuodesta 11,7 prosenttia lähes 73 miljoonaan euroon. Technopoliksen taloudellinen vuokrausaste nousi sekin 94,5 prosenttiin edelliskauden 93,5 prosentista. Ilman kertaeriä liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia ja käyttökate 5,1 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtajan, Keith Silverangin mukaan inflaatiota ei kotimaassa juuri ole, joten pääosa käyttökatteen kasvusta tuli kustannustehokkuuden parantumisesta ja Vantaan G-talon valmistumisesta. Laajennusosan vuokrausaste oli katsauskauden lopussa 97 prosenttia.

Kiinteistöyhtiön kaikissa ulkomaisissa liiketoimintayksiköissä on Silverangin mukaan erittäin korkeat vuokrausasteet. ”Lisäksi Tallinnan ja Vilnan yksiköt ovat vakaalla kasvu-uralla. Myös Oslon liiketoimintayksikkömme on menestynyt markkinoita paremmin. Venäjän taloutta koetteleva epävarmuus ei ole vaikuttanut Pietarin liiketoimintayksikkömme operatiiviseen liiketoimintaan, joka on jatkunut hyvänä. Pietarin kampuksen vuokrausaste oli 99,8 prosenttia”, toimitusjohtaja kehuu.

Liiketoimintaympäristön haasteet ovat kuitenkin jatkuneet Suomessa, eikä Technopolis usko tilanteen paranevan lähiaikoina.

”Haasteista huolimatta lähes kaikki Suomen liiketoimintayksiköt ovat menestyneet markkinoita paremmin. Pääkaupunkiseutu, Tampere, Kuopio ja Jyväskylä ovat saavuttaneet korkean taloudellisen vuokrausasteen, liikevaihdon ja kannattavuuden. Oulun liiketoiminta on ollut vakaata. Olemmekin luottavaisia, että pystymme vuokraamaan ennenaikaisesti päätetyistä sopimuksista vapautuneet 11 000 m². Tämä tosin saattaa viedä jonkin aikaa.”

Nordean mukaan markkinoiden reaktio Technopoliksen osavuosikatsaukseen oli yllättävä.

”Technopoliksen osake laski eilen 2,7 %, vaikka tulos oli hieman odotettua vahvempi. Lisäksi kiinteistöyhtiöille tärkeä vuokrausaste oli odotettua paremmalla tasolla ja kiinteistöjen käypiä arvoja nostettiin pitkästä aikaa”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordea Marketsin suositus Technopoliksen osakkeelle pysyy ennallaan tasolla ”Osta”. Pankin tavoitehinnalla Technopoliksen osakkeelle 5,00 euroa.

”Technopolis on pohjoismaisen kiinteistösektorin selvästi edullisimmin arvostettu osake, ja tarjoaa yli 4 %:n osinkoa.”, Nordea toteaa.

Nordean tavoitehinta ylittää reippaasti Technopoliksen nykyisen kurssitason.

Technopolis-osakekurssi-102015

Kommentoi
Ylös
>