Osakeanalyysit

Analyysitalo Inderes ei edelleenkään usko Nokiaan

Vaikka Inderes nosti Nokian tavoitehintaa, pitää se silti Vähennä-suosituksen.

Inderes nosti Nokian tavoitehintaa 6,4 euroon aiemmasta 6,2 eurosta ja toistaa osakkeen vähennä-suosituksen.

”Arviomme mukaan Nokia ja Alcatel-Lucent ovat hyvässä kunnossa tulevaa fuusiota ajatellen, mutta markkinan heikentyneet näkymät, fuusion riskit ja Nokian osakkeen arvostustaso eivät puolla suosituksen nostoa”, Inderes perustelee Nordnetin aamukatsauksessa.

Nokian Networksin kolmannen kvartaalin tulos oli analyysitalon mukaan erinomainen ja huolet Networksin marginaalien kestävyydestä ovat osoittautuneet aiheettomiksi.

Markkinatilanne osoittaa kuitenkin yhä heikentymisen merkkejä ja valuuttaoikaistu myynti oli selvässä laskussa, Inderes tähdentää.

”Varovaisuuttamme Nokiassa puoltaa edelleen langattomien verkkojen markkinan syklin heikentyminen, Alcatel-Lucent – kaupan riskit sekä verkkolaiteliiketoiminnan murros tietoliikenneverkkojen virtualisoituessa”, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan Nokian lähivuosien EV/EBIT-kertoimet ovat noin 12x ja linjassa vertailuryhmään. ”Arviomme Nokian osien summan markkina-arvosta on Alcatel-Lucent -kaupan jälkeen 39,2 mrd. EUR ja 6,4 EUR/osake”, Inderes laskee.

Inderesin laskema osien summan markkina-arvo on siis hyvin lähellä Nokian tämän hetken markkinanoteerausta, mikä päätyi perjantaina vajaaseen 6,8 euroon.

Nokia-osakekurssi-102015

Inderesin pessimismistä huolimatta yhtiön toimitusjohtaja ja analyytikko Mikael Rautanen hehkutti Nokian tuloskäännettä tänään Twitterissä.

 

Kommentoi
Ylös
>