Sijoitusideat

Tuttu kolmikko Osakesäästäjien sijoituslistan palkintopallilla

Päivitetyllä listalla ei suuria muutoksia tapahtunut. Ylöspäin kipusivat Okmetic ja Technopolis.

Sijoituslista on analyysitalo Inderesin Osakesäästäjien Keskusliitolle tuottama listaus kotimaisista pörssiyhtiöistä.

Inderes on käyttänyt listauksen laatimisessa yhdeksää eri muuttujaa, joiden avulla se arvioi yhtiöiden tuottopotentiaalia, arvostustasoa sekä riskiprofiilia.

Arvostustason mittareina ovat vuosien 2014-2016e osinkotuotto, oman pääoman tuotto, sekä liikevaihdon kasvu. Arvostustason mittareina ovat P/E-kerroin (EPS laskettu vuosien 2014-2016e keskiarvona), vuoden 2015 P/B-kerroin sekä EV/EBITDA (EBITDA laskettu vuosien 2014-2016e keskiarvona). Riskiprofiilia kuvaavat nettovelkaantumisaste, osakekannan kiertonopeus sekä EBITDA:n variaatio.

Listan neljän kärki on sama kuin viime kerrallakin. Kärjessä paistatteleva Fortum houkuttelee ennen kaikkea muhkealla osingollaan, mikä nykykurssilla ja Inderesin ennusteella on yli yhdeksän prosenttia.

Kymmenen kärjessä eniten on petrannut Okmetic, joka on noussut viime kerrasta kolme pykälää ylöspäin. Myös Technopolis on noussut kolme sijaa.

Okmeticin osoitti kolmannella vuosineljänneksellä vankkaa tuloskuntoa.  Yhtiön liikevaihto kasvoi 7,8 prosenttia vertailukaudesta, ja liiketulos nousi 17 prosenttiin liikevaihdosta, kun se vertailukaudella oli 14,3 prosenttia. Laimentamaton osakekohtainen tulos nousi 0,16 euroon edellisvuoden 0,13 eurosta.

Okmetic säilytti ohjeistuksensa, jonka mukaan vuoden 2015 liikevaihto ja liiketulos ylittäisi selvästi ylittävän vuoden 2014 tason.

Sijoituslistan kymmenen kärki on tässä:

Fortum
Restamax
Fiskars
TeliaSonera (SEK)
Orava Asuntorahasto
Okmetic
Affecto
Raute
Citycon
Technopolis
Kommentoi
Ylös
>