Asunnot ja kiinteistöt

Asuntokauppa takkuilee alkuvuodesta – alueelliset erot suuria

Huoneistokeskuksen mukaan kauppamäärät tippuivat tammikuussa 2,6 prosenttia vuoden takaisesta. Myös myyntiajat pitenivät huomattavasti erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Tammikuu oli asuntomarkkinoilla vaisu: uusien ja vanhojen asuntojen kauppalukumäärät olivat 2,6 prosenttia pienemmät verrattuna viime vuoden tammikuuhun, kertoo Huoneistokeskus helmikuun asuntomarkkinakatsauksessaan.

Uusissa asunnoissa kauppalukumäärät laskivat lähes 6 prosenttia ja vanhoissa asunnoissa 2,2 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Poikkeuksiakin tammikuun asuntomarkkinassa löytyy. Esimerkiksi Turussa kokonaiskauppamäärät kasvoivat peräti 37 prosenttia vuoden takaisesta. Turussa kerrostaloasuntoja myytiin 33 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, Huoneistokeskus toteaa. Vantaalla kauppamäärät nousivat 7 prosenttia verrattuna viime vuoden tammikuuhun.

”Vaikka vuosi 2016 lähti käyntiin asuntomarkkinoilla yleisesti ottaen hieman nihkeästi, Huoneistokeskukselle tammikuu oli hyvä kuukausi: teimme asuntokauppoja lähes 6 % enemmän kuin viime vuoden tammikuussa”, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki kertoo.

”Erot toimijoiden välillä välityksen markkinassa syntyvät välittäjien aktiivisuudesta ja ammattitaidosta. Vaikka markkina olisi haastava, vahvat toimijat jatkavat vahvistumistaan. Eivät asunnot itsestään mene kaupaksi, ne pitää myydä”, Asteljoki huomauttaa.

Kommentoi
Ylös
>