Osakeanalyysit

Inderes: Nokian osakkeessa ylireagointia Samsung-ratkaisuun

Nokian osake päätyi eilen rajuun yli 11 prosentin laskuun aamulla tiedotetun Samsung-välimiesmenettelyn ratkaisun julkaisun jälkeen.

”Pidämme kurssireaktiota täysin ylimitoitettuna ja mielestämme sijoittajien ei tarvitse huolestua Nokiasta eilisen markkinareaktion perusteella”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nokian markkina-arvosta suli eilen peräti miljardia euroa. Inderes arvioi patenttiliiketoiminnan arvoksi noin 9 miljardia euroa, jotten markkinareaktion perusteella patenttisalkun arvosta olisi haihtunut lähes puolet.

Inderesin mukaan todennäköisesti rajua markkinareaktiota selittää se, että useat toimijat olivat ottaneet spekulatiivisen näkemyksen Nokian patenttisalkusta ennen Samsung-ratkaisua.

”Nämä sijoittajat pettyivät, mikä aiheutti myyntiaallon osakkeeseen. Negatiivinen reaktio jäänee siten hetkelliseksi. Itse Samsung-menettelyn ratkaisu oli mielestämme odotettu, mutta joidenkin ennakoima jättipotti jäi tulematta.”

Nokian patenttisalkun vuotuinen tulovirta nousee ratkaisun perusteella noin 200 miljoonalla eurolla noin 800 miljoonaan euroon. ”Nykyisen Nokian mittakaavassa emme näe osakkeen kannalta oleellista merkitystä sillä, onko Samsung-menettelyn ratkaisu sata miljoonaa euroa suuntaan tai toiseen”, Inderes toteaa.

Vaikka Nokian patenttiliiketoiminnan tulovirran näkymiä heikentävät älypuhelinmarkkinoiden hiipuvat kasvuodotukset, näkee Inderes yhtiöllä olevan hyvät edellytykset jatkaa tulovirran kasvattamista lisensoimalla uusia, aiemmin lisensoimattomia teknologioita sekä lisensoitavien toimijoiden määrää kasvattamalla.

Nokia kertoi eilen pörssitiedotteessaan, että Nokia Technologies –liiketoimintaryhmälle on luvassa ”positiivinen taloudellinen vaikutus” Nokian ja Samsungin patenttiriidan sovusta.

Nokia kertoi saavansa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän loppuunsaatetuista ja käynnissä olevista välimiesmenettelyistä vähintään noin 1,3 miljardia euroa kassavirtaa vuosina 2016-2018 mukaan lukien tuoreimman välimiesmenettelyn ratkaisun mukaiset korvaukset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös