Sijoitusideat

Onko tämä IT-yhtiö sijoittajien unohtama helmi?

Tietoturvayhtiö Nixu ei tunnu juuri sijoittajia kiinnostavan, väittää salkunhoitaja.

Osan Nixun himoja rajoittanee pikkuruinen koko, toisia First North -listaus ja tietämättömyys, arvioi Taalerin salkunhoitaja Olli Viitikko blogissaan.

Syitä mielenkiinnon puuttumiseen on Viitikon mukaan monia.

”Tietoturvakonsultointikenttä on kuitenkin selvässä kasvussa ja alkanut jo konsolidoitua. Nixun arvostuksessa ei juuri M&A-kortin varaan lasketa, vaan kyseessä on ennemminkin ilmainen optio.”

Lisäksi vuosi 2015 oli silti kokonaisuudessaan mitä todennäköisimmin selvä pettymys alkuvuoden uutisvirran perusteella, Viitikko ennustaa.

Kasvuvaraa yhtiöllä on kuitenkin selvästi.

”Ensimmäisiä ulkomaan avauksiakin aletaan nähdä. Yhtiöllä on jo paljon nimekkäitä asiakkaita. Eli muhitaan EV/sales-kerroin ensin päälle kahteen ja katsellaan ne järjestelyt mieluusti vasta sen jälkeen”, Viitikko arvioi.

Nixun arvostuskerroin on tyypillisen kasvavan it-yhtiön tapaan korkea. Konsensusennuste kuluvan vuoden osakekohtaiselle tulokselle on 0,16 euroa, mikä tarkoittaa nykyisellä osakenoteerauksella yli 29 P/E-kerrointa.

Nixu-osakekurssi-022016

Viitikko listaa myös muita mielenkiintoisia kotimaisia osakepoimintoja kuluvalle vuodelle.

Yksi näistä on Nordea, jonka osake on useilla mittareilla alhaisesti hinnoiteltu.

Tietoturvayhtiö F-Secure on Viitikkon mukaan F-Secure tietoturva-alan ”arvoyhtiö”. ”Ulkomaiden tietoturvaveljet kasvavat ja tekevät tappiota osapuilleen liikevaihdon verran ja samaan aikaan arvostuskertoimet ovat aivan eri sfääreissä.”

Neljäs osakepoimita SSH Communications Security. “Jos pitäisi valita yksi firma Suomesta, joka voi nousta 2016 aikana esimerkiksi 200 prosenttia, tämä olisi kärkivalintojani”, Viitikko lataa.

Salkunhoitajan mukaan SSH:lla on ainutlaatuista osaamista, josta on hyvät saumat saada selvää nostetta markkina-arvoon esimerkiksi tuotteiden skaalautuvuuden paranemisen kautta, patenttineuvotteluissa menestymällä tai yritysostokohteeksi päätymisen siivellä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös