Indikaattorit

Nämä tekijät selittävät korkojen laskun

Alkuvuodesta sekä lyhyet että pitkät korot ovat olleet laskussa.

Alkuvuosi on ollut osakemarkkinoilla mollivoittoinen, mutta korkomarkkinoilla tilanne on päinvastainen. Euroalueen vakavaraiset valtionlainat tuoneet vuoden alussa 2,7 prosentin tuoton, kun samaan aikaan osakemarkkinat ovat painuneet 9 prosenttia pakkaselle, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Valtionlainojen hyvän tuoton on mahdollistanut lyhyiden korkojen lasku. ”Euroalueella lyhyet korot ovat painuneet jo negatiivisiksi. Esimerkiksi saksan 5-vuotisen valtionlainan korko noteerataan nyt -0,2 prosentissa. Korot ovat painuneet negatiivisiksi, kun Euroopan keskuspankki on laskenut pankkien talletuskorot negatiivisiksi”, Nordea toteaa.

Korkojen laskun taustalla on Nordean mukaan kaksi tekijää.

Öljyn hinta on jatkanut laskussa alkuvuoden aikana, ja tämän seurauksena myös odotukset tulevasta inflaatiosta ovat laskeneet.

Toisena tekijänä ovat olleet tammikuun aikana saadut talousluvut, jotka ovat olleet hieman odotuksia heikompia. ”Sijoittajien kannalta merkittävintä huolta ovat aiheuttaneet Yhdysvaltain vaisut talousluvut, jotka ovat kertoneet palvelusektorin yritysten heikentyneistä näkymistä. Luvut ennakoivat yhä talouden kohtuullista kasvua, mutta kasvun vauhti olisi hidastumassa”, pankki totea.

Valtionlainakorot ovat euroalueella laskeneet historiallisen mataliksi, joten tuottoja niistä ei juuri ole tarjolla, Nordea ennustaa.

”Valtionlainoilla on paikkansa sijoittajan salkussa vakautta tuovana elementtinä, kuten tammikuussa nähtiin, mutta houkuttelevia tuottoja niistä saa vain poikkeusoloissa.”

Saksa-valtionlaina-022016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös