Rahoitusteoriaa

Sijoittaja, unohda nämä osakemarkkinoiden väärinkäsitykset

Salkunhoitaja kumoaa kolme osakesijoittamiseen liittyvää myyttiä.

Monet sijoittajat eivät ymmärrä miten paljon markkinat ohjaavat analyytikoita, väittää Estlander & Partners -varainhoitoyhtiön salkunhoitaja Gillis Danielsen blogissaan.

Danielsenin mukaan monen analyytikon mieli muuttuu nopeastikin markkinoiden muuttaessa suuntaansa. Lyhyen tähtäimen pörssineuvoja antavat yleensä neuvovat ostamaan kun hinnat ovat jo nousseet, ja myymään kun hinnat ovat laskeneet.

Toinen väärinkäsitys liittyy osakkeiden hintojen ja talouskasvun väliseen riippuvuuteen. Salkunhoitajan mukaan laajat akateemiset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että yhteys bruttokansantuotteen ja pörssikurssien välillä on monimutkainen ja heikko.

”Kehittyvien markkinoiden rahastoja markkinoidaankin usein kohdemaan korkean kasvuvauhdin perusteella. Viimeisen 40 vuoden aikana tehty analyysi 86 maan talouden kehityksestä osoittaa kuitenkin, että parhaat osaketuotot saatiin tuolla ajanjaksolla tekemällä sijoituksia hitaammin kasvaneihin maihin”, Danielsen toteaa.

Myös sijoitussalkun hajautuksen merkitys ymmärretään Danielsenin mukaan usein väärin ja siihen liitetään huonosti perusteltuja väitteitä.

Yksi tällainen väite on esimerkiksi ”kuuden osakkeen sääntö” – eli ostamalla kuusi osaketta salkku olisi ”riittävän hajautettu”. ”Pörssiromahduksessa pelkkiä osakkeita omistavalle sijoittajalle tulee yhtä varmasti itku, kuin kahdeksan lasillista vettä juoneelle vessahätä”, Danielsen lataa.

Todellinen hajautus tapahtuu salkunhoitajan mukaan omaisuusluokkien ja strategioiden yli, kuten kollegani Jesper kertoi kiinnostusta herättäneessä blogi-kirjoituksessaan kesäkuussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös