Rahastotietoa

FIM: Hedge-rahastojen suosio kasvaa epävarmassa sijoitusympäristössä

Osakemarkkinoiden epävarmuus ja alhainen korkotaso luovat otollista maaperää hedge-rahastojen kasvulle.

Useat tutkimukset kertovat sijoittajien aikomuksista lisätä hedge-rahastosijoitusten osuutta salkuissaan vuonna 2016.

Syynä hedge-rahastojen suosion kasvuun on haastava sijoitusympäristö, arvioi FIM markkinakommenteissaan.

Osakemarkkinoiden kehitykseen liittyvä epävarmuus on kasvanut, mikä on otollista maaperää hedge-rahastojen kasvulle.

”Tehokas sijoittaja etsii salkkuunsa tasapainottajaksi sijoituskohteita, joiden tuoton lähteet poikkeavat paljon ja toisaalta arvonkehitykset korreloivat mahdollisimman vähän (eli liikkuvat eri tahdissa) hänen osake- ja korkosijoitustensa kanssa. Tähän hedge-rahastot voivat tarjota ratkaisun”, FIM toteaa.

FIM:n mukaan riskittömän koron oltua jo pitkään nollan tuntumassa ja paremman luottoluokituksen yrityslainojen tuotto-odotusten madalluttua on tuottoa hakevalla korkosijoittajalla ollut vaihtoehtoina siirtyä kohti riskisempiä tai vähemmän likvidejä kohteita.

”Tämän toimenpiteen kääntöpuoli on salkun kokonaisriskin lisääntyminen ja suurempi altistuminen mahdolliselle epäedulliselle pörssikehitykselle”, FIM toteaa.

Ruotsissa ja maailmalla laajan sijoittajajoukon hedge-rahastot ovatkin pitkään olleet tärkeä osa hajautettua sijoitussalkkua, FIM toteaa. Suomessa hedge-rahastoja ovat hyödyntäneet etupäässä suuret eläkeyhtiöt.

FIM:n mukaan hedge-rahastot poikkeavat monella tavoin perinteisistä korko-ja osakerahastoista; ne tavoittelevat absoluuttista, pörssien kehitystä kuvaavista indekseistä riippumatonta tuottoa.

”Tämä on mahdollista siksi, että niiden sijoitusstrategiat voivat pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkästään perinteiselle sijoitusrahastoille tyypillisiä osake ja -korkosijoituksia. Ne voivat esimerkiksi myydä arvopapereita lyhyeksi, jolloin yleisen osakemarkkinakehityksen vaikutus voidaan eliminoida.”

Hedge-rahaston tuotto riippuu täysin arvopaperivalinnan onnistumisesta eikä markkinoiden suunnasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös