Sijoitusideat

Rahoitussektorilla parhaat osinkotuotot – Inderes listasi kovimmat osinko-osakkeet

voittaja-osingot-osakkeet-paras-032016

Analyysitalo Inderesin mukaan Helsingin pörssi tarjoaa hyvää osinkotuottoa verrattuna muihin osakeindekseihin.

Inderesin mukaan Helsingin pörssin osinkotuoton mediaani on ollut 3,9 prosenttia vuosina 2005 – 2015. Tämän hetkinen 4,1 prosentin osinkotuotto on hieman historiallisen mediaanin yläpuolella.

Helsingin pörssin osinkotuotto on myös suhteessa muihin osakeindekseihin hyvällä tasolla.

”Ruotsissa OMX Stockholmin osinkotuotto on 3,7 %, saksalaisen DAX-indeksin 3,1 % ja Euroopan Eurostoxx 50:n osinkotuotto on 3,9 %. Yhdysvalloissa S&P 500:n 2,3 %:n osinkotuotto on huomattavasti matalammalla tasolla verrattuna eurooppalaisiin indekseihin”, Inderesin analyytikko Rasmus Skand toteaa blogissaan.

Vaikka Helsingin pörssin osinkotuotto on laskenut hieman, pysyy tulostuotto Inderesin ennusteiden mukaan hyvällä tasolla.

”Vuoden 2015 tulostuotto oli 4,8 % laskien vuoden 2014 5,4 %:sta. Positiivisena asiana on lähivuosien ennustettu tulostuotto, joka ennusteiden mukaan nousee yli 6 %:n. Tulostuotto lasketaan käänteisenä P/E-lukuna, eli se mittaa nettotuloksen markkina-arvoon”, Skand toteaa.

Osinkotuotoissa ja voitonjakosuhteissa löytyy suuria eroja eri toimialojen väliltä.

Skandin mukaan rahoitus tarjoaa sektorina hyvän 4,6 prosentin osinkotuoton ja korkean noin 70 prosentin voitonjakosuhteen. ”Tämä on tyypillistä sektorilla, missä yhtiöiden liiketoimintaa tehdään korkealla vieraan pääoman osuudella.”

Paras osinkotuotto ja voitonjakosuhde löytyvät Inderesin analyytikon mukaan yleishyödyllisistä palveluista, missä Fortum ainoana yhtiönä tarjoaa 7,9 prosentin osinkotuottoa.

Matalimmat osinkotuotot löytyvät skandin mukaan teknologiasta (1,7 %) ja teollisuudesta (3,1 %). ”Näistä ensimmäisessä pääomia allokoidaan muita sektoreihin enemmän kasvuun, ja jälkimmäisessä vaaditaan raskaita investointeja.”

Inderesin seurannassa olevien yhtiöiden parhaat osinkotuotot löytyvät myös pääosin rahoitus- ja kiinteistöalan yhtiöstä.

”Orava Asuntorahasto, Fortum, eQ, TeliaSonera, CapMan, Citycon, Kesko, Ramirent, Okmetic ja United Bankers ovat osinkotuotolla mitattuna 10 parhainta meidän seurannassa olevaa yhtiötä.”

Inderesin 10 parasta osinko-osaketta

YhtiöOsinkotuotto 2016e
Orava asuntorahasto9,3%
Fortum8,4%
eQ8,1%
TeliaSonera7,3%
CapMan7,1%
Citycon6,9%
Kesko6,6%
Ramirent6,5%
Okmetic6,2%
United Bankers5,9%

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös