Asunnot ja kiinteistöt

Tämä arvostukseltaan edullinen kiinteistöyhtiö on analyytikoiden suosiossa

Pankin mukaan Spondan strategia etenee ja tuottonäkymä pysyy hyvänä.

Spondan tasepohjainen arvostustaso on houkuttelevan alhainen, ja useat analyytikot antavat kiinteistöyhtiön osakkeelle ostosuosituksen.

Handelsbankenin mukaan Spondan strategia etenee ja tuottonäkymä pysyy hyvänä.

Handelsbanken uskoo, että Spondan strateginen tavoite keskittää portfolio Helsingin ja Tampereen alueille on positiivinen asia. Positiivista on myös se, että yhtiön logistiikkatoiminnoista luopuminen Venäjällä edistyy asteittain.

”Lisäksi Forumin korttelin hankkiminen Helsingin ydinkeskustasta terävöittää yhtiön maantieteellistä asemaa ja parantaa pidemmän päälle yhtiön tuottopotentiaalia”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Myös Suomen talouden orastava toipuminen usean heikon vuoden jälkeen hyödyntää kiinteistöyhtiötä.

Sponda haluaa pitää velkaantumisensa muuttumattomana, mutta Handelsbankenin mukaan yhtiöllä olisi kapasiteettia hoitaa korkeampaakin velkaa, kuten sen ruotsalaisilla kilpailijoilla.

Pankki näkee Spondan riski-/tuottosuhteen houkuttelevana ja pitää siksi ostosuosituksen. Osakkeen tavoitehintaa pankki kuitenkin laski hieman 4,75 euroon aiemmasta 5,0 eurosta. Tavoitehinta on selvästi yli yhtiön tämän hetken noin 3,7 euron osakekurssin..

Sponda saa kovia suosituksia myös muilta analyytikoilta. Reutersin tietokannan mukaan 13 analyytikosta peräti kuusi antaa Spondan osakkeelle ostosuosituksen ja toiset viisi lisää-suosituksen.

Spondan hinta suhteessa taseen kirja-arvoon, eli P/B-luku, on vaivaiset 0,66, mikä on selvästi alle kilpailijoiden arvostuskertoimien.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös