Makrotalous

EVA:n tutkimus – suomalaiset haluavat kilpailukykyloikan

Suomalaiset ovat havahtuneet kilpailukyvyn parantamisen tärkeyteen. Asenteet ovat muuttuneet nopeasti.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan laatiman selvityksen mukaan noin joka toinen suomalainen (48 %) allekirjoittaa väitteen, jonka mukaan ihmisten hyvinvoinnin jatkuminen voi perustua vain taloudelliseen kasvuun.

Kilpailukykyä parantavilla päätöksillä olisikin kansan vahva tuki, sillä 83 prosenttia vastaajista arvioi, että työllisyys ja sitä kautta muukin hyvinvointi maassamme riippuu ratkaisevasti vientiteollisuutemme kilpailukyvystä. Toista mieltä on vain kahdeksan prosenttia vastanneista.

EVA-hyvinvointi-työllisyys-032016

EVA:n mukaan lähes kaikki (89 %) allekirjoittavat väitteen siitä, että pärjätäkseen tulevaisuudessa Suomi tarvitsee pitkän tähtäyksen ohjelman, jonka toteuttamisella on eri yhteiskuntaryhmien laaja tuki.

Joka toinen on sitä mieltä, että meidän kaikkien pitäisi tinkiä omista eduistamme maamme kansainvälisen kilpailukyvyn turvaamiseksi. Kutsun kilpailukykytalkoisiin torjuu vain 29 prosenttia, mutta viidesosa ei osaa tai halua ottaa asiaan kantaa.

Vastausryhmissä on havaittavia selkeitä eroja esimerkiksi vastaajan puoluekannasta riippuen. Valmiimpia kilpailukykytalkoisiin ovat maatalousyrittäjät, sillä heistä 86 prosenttia kannattaa eduista tinkimistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös