Yritysuutiset

UPM:n tulosyllätys sai osakekurssin raketoimaan

Lähde: UPM Oyj.

Lähde: UPM Oyj.

UPM:n osakekurssi pomppasi lähes 9 prosenttia yllättävä osavuosikatsauksen siivittämänä.

Metsäyhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi 34 prosenttia viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna ja oli 281 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos oli ensimmäisellä kvartaalilla 0,42 euroa, kun markkinoiden konsensusodotus oli 0,34 euroa

Tulosparannuksen taustalla olivat kasvuhankkeet, jotka vaikuttivat myönteisesti UPM:n tulokseen ja lisäsivät sellun, biopolttoaineiden, tarrapaperin ja tarralaminaatin toimitusmääriä sekä hienopaperitoimituksia Aasiassa.

Tulosta kohensivat myös tehostamistoimet. UPM:n muuttuvat ja kiinteät kustannukset laskivat merkittävästi, kun viime vuoden kustannustehokkuustoimien vaikutukset näkyivät kokonaisuudessaan.

Myös liiketoiminnan rahavirta oli vahva, 341 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli ollut 108 miljoonaa euroa.

Vahvan tulorahoituksen ansiosta yhtiön velkaantumisaste laski 23 prosenttiin aiemmasta 31 prosentista.

UPM: uskoo kannattavuuden parantumisen jatkuvan vuonna 2016. ”Yhtiön kasvuhankkeet ja jatkuvat toimenpiteet kustannustehokkuuden parantamiseksi luovat perustan liiketoiminnan tuloskehitykselle”, UPM kertoo tiedotteessaan.

UPM odottaa kasvuhankkeiden vaikuttavan myönteisesti yhtiön tulokseen vuonna 2016 vuoteen 2015 verrattuna.

”UPM jatkaa toimenpiteitään muuttuvien ja kiinteiden kustannusten vähentämiseksi vuonna 2016. Olettaen, että UPM:lle tärkeät valuuttakurssit pysyvät vuoden 2015 lopun tasolla, valuuttakurssien odotetaan vaikuttavan myönteisesti vanhojen valuuttasuojausten umpeutuessa.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös