Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö suosii Euroopan osakemarkkinoita

Pariisi-Ranska-Eurooppa-122015

Varainhoitoyhtiö Elite on hiljalleen nostanut osakepainoa alkuvuoden aikana markkinoiden saadessa tukevaa maaperää jalkojensa alle.

Eliten mukaan keskuspankkien rahapolitiikka on nyt astetta läpinäkyvämpää kuin alkuvuonna.

”Euroopan keskuspankki julkisti lisää elvytystä maaliskuussa ja Yhdysvallat jatkanee asteittaista ohjauskoron nostoa tänä vuonna. Myös pelko Kiinan talouden voimakkaasta hidastumisesta on väistynyt toistaiseksi”, Elite toteaa katsauksessaan.

Länsimarkkinoilla varainhoitoyhtiö suosii edelleen eurooppalaisia osakkeita, joissa yhtiöiden tulosten kehitykselle se näkee suotuisammat olosuhteet kuin Yhdysvalloissa tai Japanissa.

Elite on myös ottanut askelia takaisin kehittyville markkinoille suosien edelleen alhaisista raaka-ainehinnoista hyötyviä talouksia ja maita, joissa toteutetaan uudistushenkistä politiikkaa. ”Näihin alueisiin kuuluvat Itä-Eurooppa, Intia ja Kaakkois-Aasia.”

Varainhoitoyhtiö varautuu myös inflaatio-odotusten kasvuun suosimalla suuryhtiöitä, joilla on hinnoitteluvoimaa ja enemmän joustoa tuotantokustannusten suhteen.

Sijoittajien odotukset euroalueen inflaatiosta ovat laskeneet. Eliten mukaan odotukset ovat vain noin puolet Euroopan keskuspankin pitkän aikavälin 2 prosentin inflaatiotavoitteesta.

Inflaatio saattaa kuitenkin päästä laukkaamaan myöhemmin. ”Mikäli keskuspankki onnistuu pääsemään edes lähelle tavoitettaan, tulee inflaatio ylittämään tämänhetkisen odotukset selvästi. Olemmekin vähitellen alkaneet varautua inflaatio-odotusten nousuun.”

Korkosijoituksissa Elite suosii yrityslainoja sekä vaihtuvakorkoisia lainoja, mukaan lukien edellä mainitut inflaatiosidonnaiset lainat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös