Sijoitusideat

Inderesin suosikkiosake jatkaa väkevää kasvua

Analyysitalon mukaan sijoittajat ovat ylireagoineet Power-elektroniikkajätin tuomaan uhkaan.

Verkkokauppa.com on Inderesin mukaan erinomaisesti positioitunut Suomen kodinelektroniikkamarkkinan murroksessa.

Verkkokauppayhtiö tulee jatkamaan vahvaa kasvuaan lähivuosina ja myös olemaan toimialan suurin voittaja yhdessä Gigantin kanssa, Inderes arvioi Nordnetin aamukatsauksessa.

Power-ketju ei muuta kilpailuasemaa

”Emme näe Expertin Power-ketjun vaikuttavan kolmen suurimman toimijan kilpailuasetelmiin. Lyhyen aikavälin kiristyneillä marginaalipaineilla ei ole oleellista vaikutusta Verkkokauppa.comin osakkeen käypään arvoon”, analyysitalo toteaa.

Verkkokauppa.comin tuloskasvu tulee jatkumaan.

”Johtuen erittäin skaalautuvasta kulurakenteesta ja asteittain parantuvasta myyntikatemarginaalista tulee yhtiön tulos kasvamaan voimakkaasti lähivuosina ja odotamme liikevoiton kasvavan keskimäärin 24 % vuodessa 2015-2019 välillä”, Inderes ennustaa.

Yhtiön kasvu nojaa vahvoihin kilpailuetuihin, joita ovat kustannustehokkuus, brändi ja oma IT-järjestelmä.Näin ollen kasvuun liittyvä riski on suhteellisen rajattu, analyysitalo uskoo.

Ovatko sijoittajat säikähtäneet turhaan?

Verkkokauppa.comin osakekurssi on laskenut rajusti maaliskuun alusta lähtien. Osakekurssi ehti käydä kahdeksassa eurossa, mutta nyt kurssi matelee 6,9 euron tasolla.

Inderesin mukaan sijoittajat ovat ylireagoineet.

”Pidämme Verkkokauppa.comin viimeaikaista kurssilaskua ylireagointina ja mielestämme Powerin tuoma kilpailu-uhka on rajallinen. Kurssilaskun takia näemme osakkeessa jälleen selkeää nousuvaraa vahvan tuloskasvun kautta, mutta myös arvostuskertoimilla on mielestämme varaa nousta nykyisestä johtuen poikkeuksellisen hyvistä kasvunäkymistä.”

Verkkokauppa.com-osakekurssi-052016

Powerin ensimmäinen kivijalkamyymälä avattiin Vantaalla maanantaina. Power-ketjun omistaja on Expert AS -konserni. Ketju aikoo avata yhteensä peräti 30 myymälää suuriin asutuskeskuksiin vuoden 2017 loppuun mennessä.

Power kertoo tavoitteekseen tarjota aina halvimpia hintoja elektroniikasta, ja pääkilpailijoikseen Suomessa. Kilpailijoinaan se pitää Verkkokauppa.comin lisäksi Giganttia Veikon Konetta.

Yhtiö väittää liiketoimintamalliansa olevan “mullistava” ja kertoo pystyvänsä kilpailijoita edullisempiin hintoihin muun muassa tehokkaan tilankäytön ansiosta.

Inderesin tavoitehinta Verkkokauppa.comin osakkeelle on 8,0 euroa ja suositus on Lisää. Verkkokauppa.com on yksi Inderesin TOP3-osakkeista. Muita ovat Stora Enso ja Oriola-KD.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös