Sijoitusideat

Nordea: Metsäyhtiön kurssilasku tarjoaa ostotilaisuuden

Sijoittajien huolet metsäyhtiö Metsä Boardin tilanteesta ovat liioiteltuja, arvioi Nordea. Pankki nosti metsäyhtiön uudestaan mallisalkkuunsa.

Metsä Boardin osake on laskenut rajusti sen jälkeen, kun Nordea poisti osakkeen mallisalkustaan tammikuussa. Pankin mukaan kurssilaskua ovat vauhdittaneet niin valuuttamyötätuulen hiipuminen, Husumin uuden tuotantolinjan ylösajovaikeudet kuin huolet pakkauskartonkien hintakehityksestä.

”Mielestämme huolet ovat liioiteltuja, ja kurssilasku tarjoaa jälleen ostotilaisuuden”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Metsäyhtiössä on meneillään useita sijoittajien kannalta positiivisia muutoksia. ”Metsä Boardin muutosprosessi on loppusuoralla. Paperiliiketoiminnasta irtautumisen huipennus on Ruotsissa sijaitsevan Husumin tehtaan investointi, jonka myötä yhtiön kapasiteetti kasvaa selvästi. Husumin uuden linjan ylösajo on kuitenkin viivästynyt, mikä on painanut kuluvan vuoden tulosennusteita. Ylösajovaikeudet ovat kuitenkin näillä näkymin lyhytaikaisia. ”

Vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos vastasi odotuksia, Nordea arvioi.  Ohjeistus kuluvalle neljännekselle oli kuitenkin pehmeä. ”Tämä johtui Husumin tehtaan käynnistymisestä sekä siihen liittyvistä haasteista, eikä markkinatilanteen heikentymisestä.”

”Husumin uuden linjan laatutavoite on jo saavutettu ja volyymit kasvavat koko ajan. Uskomme siksi haasteiden olevan vain väliaikaisia, ja tuotannon ylösajon vauhdittavan yhtiön tuloskuntoa.”

Sijoittajat hermoilevat myös pakkausmateriaalien hintakehitystä, mikä johtuu lisääntyneestä kapasiteetista Euroopassa. ”Metsä Boardin tuottamiin korkealaatuisiin tuotteisiin tämä paine kohdistuu kuitenkin vähemmän kuin heikompilaatuiseen materiaaliin, ja yhtiö onkin ilmoittanut hakevansa hinnankorotuksia tietyissä laaduissa”, Nordea uskoo.

”Ensi vuoden mahdollisista hintapaineista huolimatta osake on mielestämme laskenut liikaa suhteessa markkinaolosuhteiden muutoksiin. Arvostus on laskenut jo tasolle, jossa mahdollisille hintapaineille on tilaa. Osinkotuotto nouseekin voitonjakoennusteillamme ja nykykurssilla 4,5 %:iin”, Nordea summaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös