Sijoitusideat

Nordea: Metsäyhtiön kurssilasku tarjoaa ostotilaisuuden

Sijoittajien huolet metsäyhtiö Metsä Boardin tilanteesta ovat liioiteltuja, arvioi Nordea. Pankki nosti metsäyhtiön uudestaan mallisalkkuunsa.

Metsä Boardin osake on laskenut rajusti sen jälkeen, kun Nordea poisti osakkeen mallisalkustaan tammikuussa. Pankin mukaan kurssilaskua ovat vauhdittaneet niin valuuttamyötätuulen hiipuminen, Husumin uuden tuotantolinjan ylösajovaikeudet kuin huolet pakkauskartonkien hintakehityksestä.

”Mielestämme huolet ovat liioiteltuja, ja kurssilasku tarjoaa jälleen ostotilaisuuden”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Metsäyhtiössä on meneillään useita sijoittajien kannalta positiivisia muutoksia. ”Metsä Boardin muutosprosessi on loppusuoralla. Paperiliiketoiminnasta irtautumisen huipennus on Ruotsissa sijaitsevan Husumin tehtaan investointi, jonka myötä yhtiön kapasiteetti kasvaa selvästi. Husumin uuden linjan ylösajo on kuitenkin viivästynyt, mikä on painanut kuluvan vuoden tulosennusteita. Ylösajovaikeudet ovat kuitenkin näillä näkymin lyhytaikaisia. ”

Vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos vastasi odotuksia, Nordea arvioi.  Ohjeistus kuluvalle neljännekselle oli kuitenkin pehmeä. ”Tämä johtui Husumin tehtaan käynnistymisestä sekä siihen liittyvistä haasteista, eikä markkinatilanteen heikentymisestä.”

”Husumin uuden linjan laatutavoite on jo saavutettu ja volyymit kasvavat koko ajan. Uskomme siksi haasteiden olevan vain väliaikaisia, ja tuotannon ylösajon vauhdittavan yhtiön tuloskuntoa.”

Sijoittajat hermoilevat myös pakkausmateriaalien hintakehitystä, mikä johtuu lisääntyneestä kapasiteetista Euroopassa. ”Metsä Boardin tuottamiin korkealaatuisiin tuotteisiin tämä paine kohdistuu kuitenkin vähemmän kuin heikompilaatuiseen materiaaliin, ja yhtiö onkin ilmoittanut hakevansa hinnankorotuksia tietyissä laaduissa”, Nordea uskoo.

”Ensi vuoden mahdollisista hintapaineista huolimatta osake on mielestämme laskenut liikaa suhteessa markkinaolosuhteiden muutoksiin. Arvostus on laskenut jo tasolle, jossa mahdollisille hintapaineille on tilaa. Osinkotuotto nouseekin voitonjakoennusteillamme ja nykykurssilla 4,5 %:iin”, Nordea summaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös