Indikaattorit

Onko Brexit-pelko turhaa? Euroopan taloudessa ja politiikassa sijoittajille myönteisiä uutisia

Lontoo-Iso-Britannia-052016
Euroopasta saatiin viime viikolla niin ikään runsaasti mielenkiintoisia päivityksiä talousdataan ja Iso-Britannian EU:sta eroamisen todennäköisyys on laskenut, arvioi varainhoitoyhtiö eQ.

Saksan teollisuuden sentimenttiä mittaava IFO-indeksi oli markkinoiden odotuksia vahvempi. Pisteluku oli tasolla 107,7, kun odotuksissa oli pisteluku 106,8. Euroalueen teollisuuden ja palvelualojen Markit-ostopäällikköindeksien tasot olivat tosin USA:n tavoin lievästi odotuksia heikompia, eQ toteaa viikkokatsauksessaan.

Alueellisesti Saksa pystyi jälleen ylittämään odotukset. ”Ranskassa molempien indeksien tasot sitä vastoin jäivät selvästi odotuksista. Viime viikolla myös Kreikka piipahti otsikoissa. Velkojat pääsivät viikon puolivälissä sopuun 10,3 miljardin lainaerän vapauttamisesta, samalla sovittiin myös alustavasti reilun 300 miljardin velkataakan helpotuksista. Helpotuksien yksityiskohdista tosin ei vielä tehty tarkempia linjauksia.”, eQ toteaa.

Myös pelot Iso-Britannian EU-erosta, eli Brexitistä, ovat hälventyneet.

”Euroopan poliittisella rintamalla viimeaikainen uutisointi on ollut toiveita herättävää myös laajemmin. Britannian Euroopan unionista eroamisen todennäköisyys on laskenut jo alle 20 prosenttiin”, eQ toteaa.

”Markkinoiden konsensuksena on ollut poliittisten ongelmien synkentämä kesä. Britannian tilanteen positiivinen kehitys sekä Kreikan rahoituksen takaaminen selittävät myös omalta osaltaan viime viikon positiivista markkinaliikettä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös