Osakeanalyysit

Onko Keskon osake jo liian kallis?

Analyysitalo Inderes suhtautuu positiivisesti kauppaketjun näkymiin, mutta pitää osaketta jo korkealle arvostettuna.

Kesko kertoi eilen saaneensa Onninen-yrityskaupan päätökseen. Kauppaketju ostaa Onnisen 369 miljoonalla eurolla. Inderesin mukaan kaupan keskeiset arvostuskertoimet ovat EV/EBITDA 9,5x (2016e Kesko: 10x) ja EV/S 0,25x (2016e Kesko: 0,4x).

”Strategisesti kauppa on erittäin järkevä ja yhteensopivuus Keskon nykyiseen rautakauppaan on kaikilta osin erinomainen. Kaupan kertoimet ovat kuitenkin neutraalilla tasolla ja kaupan onnistuminen riippuu lopulta siitä, millaiset synergiat Kesko ostosta saa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes suhtautuu Keskon lähivuosien näkymiin positiivisesti. Yhtiön lähivuosien tuloskasvuun liittyy vain rajallisesti riskejä. ”Onnistuneiden yrityskauppojen ja määrätietoisen saneerauksen myötä myös luottamuksemme yhtiön johtoa kohtaan on korkea.”

Suurin ongelma Keskossa on kuitenkin osakkeen arvostus.

Inderesin tulosennusteilla P/E-kertoimet vuosille 2016 ja 2017 ovat 20x ja 16x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 10x ja 9x. ”Kertoimet ovat verrokkiryhmän yläpuolella ja heijastelevat täysimääräisesti lähivuosien hyviä tuloskasvunäkymiä”, analyysitalo arvioi.

Osinkotuotto on lähivuosina hyvällä noin viiden prosentin tasolla, mutta Inderesin mukaan tämä ei itsessään riitä perustelemaan ostoja.

”Korkeampi osakekurssi vaatisi taakseen korkeampia tulosennusteita. Näemme nykyisissä tulosennusteissa suhteellisen vähän lisäpotentiaalia, sillä ennustamme kaikkien liiketoimintojen nousevan täyteen tuloskuntoonsa 2019 mennessä. Näin ollen ennusteiden nousu nojaakin entistä voimakkaammin mahdollisiin uusiin onnistuneisiin yrityskauppoihin.”

Analyysitalo toistaa Keskon 35,0 euron tavoitehintamme ja vähennä-suosituksen Onninenkaupan varmistuttua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös