Markkinakommentit

Eläkeyhtiön sijoitusjohtaja uskoo: Kysyntä kohdistuu jatkossa kiinteistöihin ja osinkoyhtiöihin

Alhainen korkotaso ohjaa sijoittajia hakemaan tuottoa reaaliomaisuudesta ja vahvan taseen osinkoyhtiöistä, uskoo eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtaja.

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursulan mukaan globaalin osakemarkkinan pohjakosketus ajoittui helmikuun puoliväliin, mutta heilunta jatkui voimakkaana myös kevään ja alkukesän.

”Eri alueiden osakemarkkinoiden väliset tuottoerot muodostuivat poikkeuksellisen suureksi. USA:n ja kehittyvien talouksien osakeindeksit päätyivät selkeästi plussalle. Sen sijaan kasvu- ja Brexit-huolien painamana Euroopan osakemarkkina sulki ensimmäisen vuosipuoliskon selkeästi miinukselle”, Mursula toteaa Ilmarisen tiedotteessa.

Sijoitusjohtajan mukaan Britannian EU-kansanäänestyksen tulos oli markkinoille iso yllätys. ”Pörssikurssit laskivat voimakkaasti äänestyksen jälkeen, mutta ovat sittemmin palautuneet jopa korkeammalle tasolle kuin ennen äänestystä.”

Mursula uskoo voimakkaan markkinaheilunnan jatkuvan myös loppuvuoden 2016.

”Geopoliittinen rauhattomuus on kasvanut eikä esimerkiksi Britannian EU-eron todellisista vaikutuksista vielä pysty esittämään kuin karkeita arvioita ja arvauksia. Molemmat ilmiöt lisäävät markkinoiden epävarmuutta entisestään eivätkä näin ainakaan paranna toiveita talouskasvun viriämisestä.”

Historiallisen alhainen korkotaso ohjaa sijoittajia edelleen etsimään vaihtoehtoja korkosijoituksille. ”On todennäköistä, että voimakas kysyntä kohdistuu jatkossakin erilaisiin reaaliomaisuusluokkiin, kuten kiinteistöihin, sekä myös osakkeisiin yhtiöissä, joilla on vahva tase ja osingonmaksukyky”, Mursula uskoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös