Yritysuutiset

Nokia ja Samsung sopimukseen patenttien ristiinlisensoinnista

Nokia ja Samsung ovat päässeet sopimukseen patenttien ristiinlisensointisopimuksensa laajentamisesta kattamaan molempien yhtiöiden tiettyjä uusia patenttiportfolioita.

Kuva: Nokia Oyj.

Kuva: Nokia Oyj.

Nokia ja Samsung ovat päässeet sopimukseen patenttien ristiinlisensointisopimuksensa laajentamisesta kattamaan molempien yhtiöiden tiettyjä uusia patenttiportfolioita.

Sopimus antaa molemmille yhtiöille laajemman oikeuden toistensa patentoituihin teknologioihin, Nokia kertoo tiedotteessaan. Nokia arvioi sopimuksella olevan positiivinen vaikutus Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän liikevaihtoon vuoden 2016 kolmannesta neljänneksestä alkaen.

”Tämän laajennetun sopimuksen seurauksena Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patentti- ja tavaramerkkilisensoinnin liikevaihdon ilman kertakorvauksia (run rate) arvioidaan vuositasolla kasvavan noin 950 miljoonaan euroon vuoden 2016 loppuun mennessä”, Nokia arvioi.

”Nokia Technologiesin, Nokia Networksin ja Alcatel-Lucentin aineettomien oikeuksien portfolioiden kautta Nokialla on omistuksessaan runsaasti teknologioita, jotka ovat merkityksellisiä mobiililaitteissa ja muilla aloilla”, kertoo Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus. ”Olemme innoissamme uudesta laajennetusta portfoliomme vahvuuden osoittavasta sopimuksesta Samsungin kanssa, ja jatkamme uusien lisentointimahdollisuuksien hyödyntämistä eri teollisuudenaloilla.”

Kommentoi
Ylös
>