Sijoitusideat

Käppyrät kertovat – Kesko on osto-osake

Tekniseen analyysiin perustuvaa sijoituspalvelua tarjoava Investtech antaa ostosuosituksen kauppaketjun osakkeelle.

Osakkeen kurssi on nousutrendissä ja tämän kehityksen voidaan odottaa jatkuvan, Investech toteaa Nordnetin aamukirjeessä.

”Mikäli korjausliikkeitä tapahtuu, kurssi saa tukea trendikanavan tukilinjan kohdalla. Osake on rikkoutunut ylös vastustason läpi n. 37.30 euron kohdalla ja näin ollen on signalisoitu edelleen tapahtuvaa nousua”, Investech perustelee.

Keskon RSI poikkeaa negatiivisesti kurssista, mikä indikoi Investechin mukaan vaaraa alaspäin tapahtuvasta reaktiosta. Keskon 14 päivän RSI-indeksin lukema on tällä hetkellä 63. RSI eli suhteellinen voimaindeksi (relative strength index), ja on yksi käytetyimmistä teknisen analyysin välineistä. RSI-indeksi mittaa osakkeen kurssinousun ja -laskun suhteellista, keskinäistä voimaa.

Keskon osake on Investechin mukaan kokonaisuutena teknisesti positiivinen keskipitkällä aikavälillä.

Teknisessä analyysissä pyritään saavuttamaan ylituottoa analysoimalla osakekurssien historiallisia hintoja. Tekninen analyysi nojaa oletukseen markkinoiden epätäydellisyydestä, jolloin osakemarkkinat eivät hinnoittele kursseja tehokkaasti, vaan erilaisilla psykologisilla tekijöillä on vaikutusta kursseihin.

Tekniseen analyysiin suhtautuvat epäillen eteenkin akateemiset sijoitustutkijat. Heidän mukaan markkinat toimivat niin tehokkaasti, ettei osakekurssien historiaa analysoimalla ole mahdollista päästä ylituottoihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös