Sijoitusideat

Nordea: Sijoitusyhtiö Investor on aliarvostettu

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvän sijoitusyhtiö Investorin osakkeen aliarvostus on leventynyt edelleen.

Ruotsalaisen sijoitusyhtiön osakkeessa on nykyisin jopa 30 prosentin aliarvostus suhteessa yhtiön nettovarallisuuteen, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Aliarvostus tarjoaa herkullisen ostomahdollisuuden.

”Viimeviikkojen markkinaheilunta kasvatti aliarvostusta yli 2 %-yksiköllä ja aliarvostus on jo selvästi suurempi kuin 10 vuoden keskiarvo. Näemmekin aliarvostuseron suhteessa nettovarallisuuteen houkuttelevana oston paikkana”, pankki toteaa.

Nordean mukaan Investorin salkkukokonaisuus tarjoaa laajan houkuttelevan salkun sekä listattuja että listaamattomia yhtiöitä. ”Yhtiön salkku on jakautunut listattujen omistusten (noin 70 % koko salkusta) ja listaamattomien omistusten kesken (noin 30 %). Merkittäviin listaamattomiin omistuksiin kuuluvat leikkaussali‐ ja haavanhoitotuotteita valmistava Mölnlycke ja pääomasijoittaja EQT, joiden molempien kasvu ja kassavirtatuotot ovat vahvat. Suurimmat listatut omistukset ovat ruotsalaiset suuryhtiöt ABB, Atlas Copco, SEB sekä AstraZeneca.”

Nordean näkemyksen mukaan Investorin osakkeen nykyinen alihinnoittelu suhteessa omistusten arvoon on perusteettoman suuri, sillä läpinäkyvyys listaamattomissa omistuksissa on parantunut ja hallintokustannukset ovat laskeneet huomattavasti. ”Läpinäkyvyyden parantuminen sekä erityisesti listaamattomien salkkuyhtiöiden vahvat kassavirrat puoltaisivat pienempää aliarvostusta suhteessa omistusten arvoon.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös