Osakeanalyysit

PKC Group vahvassa kasvukunnossa

Laajeneminen kiskokalustoon on osa PKC:n johdon kovaa tavoitetta yltää 1 400 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2018, Nordea toteaa. Yhtiön tuloksentekokyky saattaa nousta merkittävästi lähivuosina.

Kasvutavoitteen toteutuminen vaatisi tosin vielä lisää kasvupolkuja. ”Jos tavoitteisiin ylletään ja kannattavuus kehittyy odotetusti, kasvaisi PKC:n tuloksentekokyky merkittävästi tulevina vuosina”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

PKC Group julkaisi viime viikolla väkevän osavuosikatsauksen. Toisen kvartaalin tulos ylitti analyytikoiden ennusteet.

Nordean mukaan raportti oli kokonaisuudessaan myönteinen, vaikka yhtiö laski liikevaihto-ohjeistustaan Pohjois-Amerikan raskaiden kuorma-autojen kysynnän heikkoudesta johtuen.

PKC hakee nyt kovalla etunojalla kasvua. Viime viikolla PKC kertoi saaneensa 200 miljoonan euron kiskokaluston johdinsarjojen tilauksen Bombardierilta. Sopimus avaa PKC:lle oven Iso-Britannian markkinoille.

”Tilaus oli odotettu, sillä yhtiöt solmivat globaalin yhteistyösopimuksen toukokuussa. Uskomme PKC:n voivan voittaa lisää tilauksia Bombardieriltä sekä muilta suurilta alan toimijoilta (eli Alstom ja Siemens)”, Nordea toteaa.

Nordean mukaan PKC:lla on nyt hyvät edellytykset voittaa markkinaosuuksia. Laajeneminen kiskokalustoissa on myönteistä niin kasvavan tuloksen kuin myös kuorma-automarkkinoiden osuuden laskun takia, Nordea toteaa.

Myös Kiinan markkinat tarjoavat PKC:lle kasvumahdollisuuksia.

Viime viikolla yhtiö kertoi Kauppalehdelle mahdollisuudesta laajentua Intian markkinoille lähinnä yrityskaupan voimin. ”Kun useat PKC:n asiakkaat toimivat jo nyt Intiassa, olisi laajentumisessa mielestämme selvää potentiaalia. Kiinan tavoin ympäristövaatimukset ovat kiristymässä Intiassa, mikä antaa PKC:lle etulyöntiaseman suhteessa pienempiin kilpailijoihin”, Nordea toteaa.

PKC:n osakkeen arvostus on edelleen Nordean mukaan houkutteleva. Lisää yritysostoja voi olla tulossa, mutta PKC voi toki itsekin olla ostokohde, pankki uskoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös