Osakeanalyysit

PKC Group vahvassa kasvukunnossa

Laajeneminen kiskokalustoon on osa PKC:n johdon kovaa tavoitetta yltää 1 400 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2018, Nordea toteaa. Yhtiön tuloksentekokyky saattaa nousta merkittävästi lähivuosina.

Kasvutavoitteen toteutuminen vaatisi tosin vielä lisää kasvupolkuja. ”Jos tavoitteisiin ylletään ja kannattavuus kehittyy odotetusti, kasvaisi PKC:n tuloksentekokyky merkittävästi tulevina vuosina”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

PKC Group julkaisi viime viikolla väkevän osavuosikatsauksen. Toisen kvartaalin tulos ylitti analyytikoiden ennusteet.

Nordean mukaan raportti oli kokonaisuudessaan myönteinen, vaikka yhtiö laski liikevaihto-ohjeistustaan Pohjois-Amerikan raskaiden kuorma-autojen kysynnän heikkoudesta johtuen.

PKC hakee nyt kovalla etunojalla kasvua. Viime viikolla PKC kertoi saaneensa 200 miljoonan euron kiskokaluston johdinsarjojen tilauksen Bombardierilta. Sopimus avaa PKC:lle oven Iso-Britannian markkinoille.

”Tilaus oli odotettu, sillä yhtiöt solmivat globaalin yhteistyösopimuksen toukokuussa. Uskomme PKC:n voivan voittaa lisää tilauksia Bombardieriltä sekä muilta suurilta alan toimijoilta (eli Alstom ja Siemens)”, Nordea toteaa.

Nordean mukaan PKC:lla on nyt hyvät edellytykset voittaa markkinaosuuksia. Laajeneminen kiskokalustoissa on myönteistä niin kasvavan tuloksen kuin myös kuorma-automarkkinoiden osuuden laskun takia, Nordea toteaa.

Myös Kiinan markkinat tarjoavat PKC:lle kasvumahdollisuuksia.

Viime viikolla yhtiö kertoi Kauppalehdelle mahdollisuudesta laajentua Intian markkinoille lähinnä yrityskaupan voimin. ”Kun useat PKC:n asiakkaat toimivat jo nyt Intiassa, olisi laajentumisessa mielestämme selvää potentiaalia. Kiinan tavoin ympäristövaatimukset ovat kiristymässä Intiassa, mikä antaa PKC:lle etulyöntiaseman suhteessa pienempiin kilpailijoihin”, Nordea toteaa.

PKC:n osakkeen arvostus on edelleen Nordean mukaan houkutteleva. Lisää yritysostoja voi olla tulossa, mutta PKC voi toki itsekin olla ostokohde, pankki uskoo.

Kommentoi
Ylös
>