Osakeanalyysit

Sampo jatkaa vahvaa suorittamista – tarjolla turvallinen osinkotuotto

Kuva: Sampo Oyj.

Kuva: Sampo Oyj.

Vakuutuskonserni Sampo tarjoaa turvallista ja houkuttelevaa osinkotuottoa, arvioi analyysitalo Inderes.

Sammon keskiviikkona julkaisema toisen kvartaalin tulos oli linjassa Inderesin odotusten kanssa. ”If jatkoi vahvaa vakuutusteknistä suorittamistaan ja Mandatumin sijoitustuotot olivat hieman odotuksia korkeammalla tasolla”, analyysitalo toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes ei ole tehneet oleellisia muutoksia ennusteisiinsa ja se odottaa Sammon kuluvan vuoden tuloksen laskevan hieman edellisvuodesta johtuen Nordean tuloksen laskusta ja vertailukauden poikkeuksellisista sijoitustuotoista.

Sammon osinko pysyy kasvu-uralla Nordean ja Mandatumin kasvavan osingonjaon myötä, Inderes uskoo. ”2017-2018 tulos pysyy paikallaan, mutta osinko voidaan pitää pienellä kasvu-uralla Nordean lievän osingonkasvun sekä Topdanmarkin osingonjaoksi muuttuvan voitonjakopolitiikan myötä.”

Inderesin mukaan osingon kasvuvauhti tulee kuitenkin väistämättä hidastumaan selvästi ja yhtiö tarvitsee pidemmällä aikavälillä myös uusia tulovirtoja. ”Uusien tulovirtojen osalta katseet kääntyvät yritysjärjestelyihin mistä Q1- konferenssi ei tarjonnut lisätietoja.”

Inderes pitää Sammon kuuden prosentin turvallista ja kasvavaa osinkotuottoa houkuttelevana nykyisessä markkinassa. Noin 40 eurossa oleva osien summa tarjoaa osakkeelle selkeää tukea.

Inderes toistaa Sammon 43,0 euron tavoitehinnan ja lisää-suosituksen.

Sampo-osakekurssi-082016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös