Markkinakommentit

Sijoittaja, nyt katse kehittyville markkinoille

Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke uskoo, että nyt kannattaa lisätuottoja hakea kehittyviltä markkinoilta.

Kehittyvillä markkinoilla osakkeet ovat nyt halpoja tai jopa erittäin halpoja, Reincke toteaa Mandatum Lifen artikkelissa.

Sijoittajien katseet saattavat kääntyä kehittyville markkinoille myös siksi, että länsimarkkinoilla yritysten tuloskasvuodotuksia on puolestaan jo laskettu.

Reincken mukaan dollarin arvon vakiintuminen on rauhoittanut kehittyvien maiden korkojen ja valuuttojen hintakehitystä. ”Tämä on osaltaan pienentänyt kehittyvien maiden sijoitusriskiä”, Reincke arvioi.

Reincke pitää lupaavana kehittyvänä markkinana erityisesti Intiaa. Maan talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna peräti +7,5 prosentin vauhtia. ”Isoista maista Kiinan odotettua ennakoitavampi talouskasvukehitys sekä Intian rakenteellisten talousuudistusten varovainen eteneminen ovat olleet rohkaisevia tekijöitä.”

Intia myös hyötyy myös edelleen halvoista raaka-aineista. Tosin Intian osakemarkkina on kuitenkin salkunhoitajan mukaan arvostustasoiltaan tällä hetkellä suhteellisen kallis.

Brasilian ja Venäjän osakemarkkinoiden arvostustasot ovat sen sijaan alhaalla.

Raaka-ainehintojen stabiloituminen on kiitänyt Brasilian ja Venäjän osakemarkkinat voimakkaaseen nousuun alkuvuonna. Reincke kuitenkin muistuttaa, että Brasilian ja Venäjän rakenteelliset taloudelliset ja poliittiset ongelmat ovat kuitenkin syvälle juurtuneita.

Lisäksi Brasilia ja Venäjä ovat herkempiä raaka-aineiden ja öljyn hinnan muutoksille, mikä voi tietää hintaheiluntaa salkussa, Reincke toteaa.

Kehittyvien markkinoiden alhaisen arvotuksen voi havaita esimerkiksi StarCapital-yhtiön sivuilta. StarCapital laittaa osakemarkkinat järjestykseen useiden arvostuskertoimien perusteella.

Halvimmat markkinat ovat StarCapitalin listalla Venäjä, Kiina ja Brasilia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös