Makrotalous

Ajatuspajan toiminnanjohtaja lataa: Palkansaajien varojen käyttö työeläkeyhtiöissä on skandaali

Suomessa eläkevarojen hallinnoinnin ulkoistaminen etujärjestöille on skandaali, väittää ajatushautomo Liberan toiminnanjohtaja.

Palkansaajat saattavat olla tietämättömiä rahojensa käytöstä työeläkeyhtiöissä, toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen kirjoittaa blogissaan.

Palkansaajajärjestöjen johtajat eivät tätä kytköstä ole pahemmin mainostaneet.

”Työeläkeyhtiöiden hallituspaikoista puolet on nimittäin työmarkkinajärjestöillä. Esimerkiksi HS:n jutussa suurimmaksi jäsenmaksujen maksajaksi mainitun Varman hallituksessa istuvat STTK:n puheenjohtaja, Metalliliiton puheenjohtaja, EK:n johtaja ja ekonomiliitto SEFE:n entinen puheenjohtaja”, Pursiainen toteaa.

Pursiaisen mukaan tämä kytkös on skandaali.

”Suomessa verorahoihin täysin rinnasteisten eläkevarojen hallinnointi on ulkoistettu etujärjestöjen tehtäväksi. Sen sijaan, että eläkevaroista huolehtisivat demokraattisessa valvonnassa sijoitusalan parhaat asiantuntijat, niitä hallinnoi harrastelijapohjalta etujärjestöjen johtoporras.”

Helsingin sanomat on kyseenalaistanut työeläkeyhtiöiden jäsenyyttä Finanssialan keskusliitossa. Pursiaisen mielestä työeläkeyhtiöiden etujärjestökytkökset on vakavampi asia.

Pursiaisen oma työeläkeyhtiö Elo maksoi FK:n jäsenmaksua noin 216 000 euroa. Samaan aikaan etujärjestöjä edustaville Elon hallituksen jäsenille maksettiin palkkioita 128 000. ”Minun työeläkevarojani kanavoitui siis tähän asti tietämättäni etujärjestöille tai ainakin niiden johtajille myös tätä kautta. Itse pidän työeläkemaksujeni käyttöä etujärjestöjohtajien palkkioihin paljon jäsenmaksuja pöyristyttävämpänä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös