Osakeanalyysit

Tällä rakennusyhtiöllä hyvät kasvunäkymät

consti-rakennusliike-osakekurssi-092016
Inderes aloitti korjausrakentamiseen erikoistuneen Contsi Yhtiöiden seurannan. Osakkeen arvostustaso on analyysitalon mukaan houkutteleva.

Constin palvelutarjooma kattaa laaja-alaisesti Suomen korjausrakentamisen markkinasta pääosan käsittävistä talotekniikka-, julkisivu- ja sisätilojen saneeraustyöt segmenteistä, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Yhtiö on keskittynyt Suomen kasvukeskuksiin ja erityisesti Helsingin/Uudenmaan alueelle, josta syntyy noin 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Constin liiketoimintamalli ja kasvu sitovat Inderesin mukaan vain vähän pääomaa ja yhtiön operatiivinen kassavirta on vahva, voi yhtiö samanaikaisesti maksaa korkeaa osinkoa sekä toteuttaa yritysostoja strategian ja kasvun tueksi.

 

Constilla on vahvat kasvunäkymät korjausrakentamisessa. Inderesin mukaan Suomen noin 12 miljardin euron arvoisen talojen korjausrakentamisen markkinan kasvun ennustetaan jatkuvan vakaana pitkälle tulevaisuuteen rakennuskannan ikääntymisen ja useiden markkinaa tukevien trendien, kuten kiinteistöjen teknisten vaatimusten kasvun tukemana.

Consti on hyvissä asemissa kasvumarkkinoilla. ”Consti on markkinajohtajana, hyvän maantieteellisen asemoitumisensa, sekä kokonaisvaltaisen palvelutarjoomaan ansiosta näkemyksemme mukaan hyvin positioitunut markkinoita nopeampaan kasvuun ja ennustamme yhtiölle lähivuosina 6-7 %:n orgaanista kasvua”, Inderes toteaa.

Vahvasta kurssinoususta huolimatta Inderes pitää Constin arvostustasoa edelleen houkuttelevana.

”Näkemyksemme mukaan positiivisten kasvunäkymien, vahvan historiallisen operatiivisen kehityksen, hyvän kassavirran ja lievän kannattavuuden parannuspotentiaalin vuoksi yhtiölle voidaan hyväksyä 13-14x P/E-kerroin. Ennusteillamme vuosien 2016e ja 2017e P/E-kertoimet ovat 14x ja12x, sekä vastaavat EV/EBITDA-kertoimet 10x ja 8x. Myös osinkotuotto-% on hyvällä noin 4,5 %:n tasolla ja rahavirtalaskelma sekä verrokkiryhmäarvostus tukevat arvostusta.”

Suurimpina riskeinä arvostukselle analyysitalo näkee mahdolliset kilpailuaseman muutokset ja projektiriskit.

Inderes aloitti Consti Yhtiöiden seurannan lisää-suosituksella ja 17,5 euron tavoitehinnalla.

Lue koko laaja Inderesin analyysi yhtiöstä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös