Sijoitusideat

Näillä osinko-osakkeilla jopa kymmenkertainen tuotto talletuksiin verrattuna

Helsingin pörssin viisi osinko-osakkeet voivat tarjota jopa kymmenkertaisen tuoton talletuksiin verrattuna, väittää FIM:n pääanalyytikko.

Sijoittajan ja säästäjän maailma on muuttunut totaalisesti viime vuosina, kertoo FIM:n pääanalyytikko Kim Gorschelnik Kauppalehden blogissaan.

”Vuonna 1995 7,5 prosentin tuottoon pääsi omistamalla velkakirjoja, jolloin sijoitusten arvon heilunta oli matala. Jotta tänä päivänä voisi saavuttaa saman tuoton, valtaosa sijoituksista pitää suunnata muihin omaisuusluokkiin, lähinnä osakkeisiin”, pääanalyytikko toteaa.

Samalla sijoittajan on syytä varautua aiempaa voimakkaampaan hintaheiluntaan. ”Toisaalta on hyvä muistaa, että pitkien velkakirjojen arvot laskevat, jos korot jostakin syystä lähtisivät nousuun. Juoksevat tuotot (korot) ovat kadonneet ja tilalle on tullut riskiä.”

 

Osakesijoittajan ei vallitsevasta tilanteesta tarvitse silti olla huolissaan.

”Jokainen voi myös miettiä, onko osakekurssien heilunta oikeasti edes riski? Mikäli heilunnan kestää tunnetasolla ja sijoitushorisontti on pitkä, heilunnalla ei ole juurikaan merkitystä”, Gorschelnik toteaa.

Toisin kuin korkosijoittaja, osakesijoittaja voi löytää Helsingin pörssistä korkeaa tuottopotentiaalia tarjoavia osakkeita, joiden riskit ovat maltillisia. FIM on valinnut viisi matalariskistä osaketta, joissa liiketoiminnan riski on mielestämme suhteellisen matala, tuloskunto hyvä ja tase vahva. Lisäksi yhtiöiden näkymät ovat kokonaisuutena vakaat ja näin ollen myös osinkonäkymä on vakaa.

Nämä yhtiöt ovat Asiakastieto, Lassila & Tikanoja, Oriola-KD, Raisio ja Tikkurila.

Gorschelnikin mukaan nykyinen osinkotuotto näillä yhtiöillä on keskimäärin 4,6 prosenttia. ”Jos osinko pysyy nykyisellä tasolla seuraavat kymmenen vuotta, osingoista kertyy 46 prosentin tuotto ennen veroja.”

Näiden osinkoyhtiöiden vaihtoehdot eivät houkuta. ”Vaihtoehtoisesti talletuksen tuotto jää nykyisillä ennusteilla alle viiteen prosenttiin. Osinkotuotto on siis kymmenkertainen! Ja voi olla, että nämä yhtiöt myös kasvavat seuraavan kymmenen vuoden aikana, jolloin tulevat osingot todennäköisesti kasvavat tai yhtiön arvo muutoin kasvaa”, Gorschelnik linjaa.

Kommentoi
Ylös
>