Rahastotietoa

Sijoittaja.fi-palvelu listasi parhaat rahastot

Vertailussa oli mukana 31 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy 5 vuoden tuottohistoria.

Sijoittaja.fi vertasi rahastoja seitsemän ominaisuuden perusteella sekä tarkastelemalla pitemmän aikavälin tuottoja.

”Usein rahastovertailuissa verrataan vain yhden aikaperiodin tuottoja ja laitetaan rahastot tämän perusteella paremmuusjärjestykseen. Tällöin rahastot, joiden arvo on ollut lähtötilanteessa matala, saavat kohtuutonta etua. Rahastosäästäjälle olennaisempaa on tasainen menestys kuukaudesta toiseen, vertailuindeksiä parempi tuotto sekä muut ominaisuudet, kuten matala riski”, Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkilä toteaa.

Vertailun tulokset ovat mielenkiintoisia. Kymmenen parhaan rahaston listalle nousi peräti viisi pienyhtiöihin sijoittavaa rahastoa. ”Pienyhtiöihin sijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli, jolla on tutkitusti saanut pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa”, Heikkilä pohtii.

Rahastojen viiden vuoden tuotot ovat hurjia – ovathan viime vuodet olleet osakeindekseissä pääosin nousumarkkinan aikaa.

Sijoittaja.fi:n mukaan parhaiten tuottaneet rahastot ovat tarjonneet sijoittajille yli 19 prosentin vuosituottoa viimeiseltä viideltä vuodelta.

Listan kärjessä jatkaa edelleen Evli Suomi Pienyhtiöt.

”Rahasto on hyvä jokaisessa osa-alueessa. Rahasto on vertailun paras tuotto-riski-suhteessa, joka on sijoittajan tärkeimpiä tunnuslukuja”, Heikkilä toteaa.

Toisena on Arvo Finland Value, joka on voittanut kuukausituotoista laskettuna 55 prosenttisesti indeksin. Kolmantena on Danske Invest Suomen Pienyhtiöt, jonka riski on vertailun matalimpia.

Katso koko vertailutaulukko tästä (vain jäsenille).

Sijoittaja.fi:llä on ilo tarjota houkutteleva etu SalkunRakentajan lukijoille

Lukijat saavat vuosijäsenyyden oston yhteydessä -20% alennuksen. Saat edun käyttöösi syöttämällä kuponkikoodin ”salkunrakentaja”. Kampanja on voimassa 1.10.2016 saakka. Vuosijäsenyyden hinta ilman SalkunRakentaja-lukijaetua on 119 euroa.

Siirry kauppaan!

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös