Osakeanalyysit

Inderes: Citycon on turhaan aliarvostettu

citycon-osakekurssi-102016
Osakkeen nykyinen arvostustaso on analyysitalon mielestä suhteellisesti matala ja arvostustasossa on edelleen lievää lyhyen tähtäimen nousuvaraa.

Cityconilta on valmistumassa kokonaisinvestoinniltaan lähes 500 miljoonan euron edestä laajennus- ja kehityshankkeita vuosina 2016 – 2018. Määrä vastaa noin 12 prosenttia yhtiön sijoituskiinteistöjen käyvästä arvosta, Inderes toteaa Nordnet-aamukatsauksessa.

Inderes arvioi Cityconin operatiivisen tuloksen olevan lähivuosina nousu-uralla näiden kehityshankkeiden ansiosta ja operatiivisen osakekohtaisen tuloksen nousevan noin 0,18 euroon vuosina 2017 – 2018. Vuonna 2015 operatiivinen tulos oli 0,17 euroa ja tämän vuoden ennuste on 0,17 euroa.

Cityconin kokonaisriskiprofiili on kiinteistösijoitusyhtiöksi matala ja yhtiön kiinteistöportfolio on maantieteellisesti sekä asiakaskohtaisesti hyvin hajautettu ja laadukas, Inderes arvioi. Noin 58 prosenttia Cityconin kiinteistöportfoliosta sijaitsee Ruotsissa ja Norjassa, joissa vähittäiskaupan näkymät ovat merkittävästi parempia kuin Suomessa.

Lisäksi yhtiön päivittäistavaravetoisiin kauppakeskuksiin keskittynyt kiinteistöportfolio on myös defensiivinen.

”Esimerkiksi ruokakaupan toimialan osuus viime vuoden bruttovuokratuotoista oli 20 %. Edelleen yhtiön kauppakeskukset sijaitsevat pääosin hyvien liikenneyhteyksien varrella kasvavilla alueilla. Nämä ovat yhdessä mahdollistaneet korkeat vuokrausasteet (Q2’16: 96,5 %) sekä tasaisesti kasvavat kauppakeskusten kävijämäärät ja myynnin ja sitä kautta kasvavat vertailukelpoiset nettovuokratuotot (H1’16 +0,9 %).”

Analyysitalon mukaan Cityconin osake on suhteellisesti matalalle arvostettu, kun huomioiden yhtiön kiinteistöportfolion koko, kehityshankkeiden ansiosta kasvava operatiivinen tulos sekä maltillinen riskiprofiili.

”Osake arvostetaan pörssissä noin 19 % alle NAV:in, kun eurooppalaiset verrokit arvostetaan tällä hetkellä keskimäärin noin 3% yli NAV:in. Emme pidä Cityconin verrokkeja alempaa arvostusta perusteltuna, sillä yhtiö on viime vuoden Sektor-yrityskaupan jälkeen kasvanut Manner-Euroopan kolmanneksi suurimmaksi kauppakeskuksiin keskittyneeksi kiinteistösijoitusyhtiöksi”, Inderes toteaa.

Yhtiön operatiivisesta tuloksesta laskettu P/E-kerroin ovat lähivuosille suhteellisen alhainen, noin 13x. Lisäksi Citycon maksaa osingon neljä kertaa vuodessa ja lähivuosien osinkotuotto on korkea noin 6,6 prosenttia, Inderes muistuttaa.

Inderesin tavoitehinta Cityconin osakkeelle on 2,4 euroa ja suositus on Lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös