Sijoitusuutiset

Pienet yhtiöt kiinnostavat nyt piensijoittajia

Pitkän pörssinousun jälkeen moni pyrkii löytämään osakkeita, jotka eivät ole vielä ottaneet osaa yleiseen kurssiralliin.

Syyskuun netto-ostetuimpien osakkeiden kärkilistauksesta voi havaita tämän ilmiön, toteaa Nordnet tiedotteessaan. Keskisuuret yhtiöt ovat syrjäyttäneet kokoluokaltaan suurempansa.

Nordnetin mukaan tämä kertoo myös nousumarkkinoiden tulleen ”kypsään vaiheeseen”. Silloin yritetään löytää pienemmistä yhtiöistä piileviä helmiä, koska suurten yhtiöiden koetaan olevan pääosin täyteen hinnoiteltuja.

Myös pörssilistautujia kohtaan osoitettu kiinnostus on viime aikoina ollut keskimäärin erittäin rohkaisevaa, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall .

”Syyskuun kymmenen nettomyydyimmän osakkeen koko joukko edustaa Helsingin pörssin suurten yhtiöiden rypästä. Piensijoittajat ovat tuntuvasti keventäneet osakepainoaan paitsi kokoluokaltaan suurissa yhtiöissä, myös suurin euromäärin. Osakeomistuksia on muutettu käteiseksi osakkeen likviditeetin, ei toimialan perusteella. Huomionarvoista on, että myyntilistalla oleviin yhtiöihin lukeutuu sekä viime aikojen nousijoita että laskijoita. Siten myynnin motivaationa näyttää olevan käsitys yleisen markkinatilanteen tulevasta kehityksestä”, analysoi Odenwall.

Kesän kurssinousija Outokumpu valtasi sekä syyskuun vaihdetuimman että nettomyydyimmän osakkeen korokkeen. ”Molemmat sijat tulivat ylivoimaisella erolla muihin yhtiöihin. Piensijoittajat yrittävät parhaillaan rahastaa lyhyen aikavälin kurssirallin ennen valomerkkiä”, jatkaa Odenwall.

Kannattavuutensa kanssa kamppaileva Componenta loikkasi yllättäen syyskuun toiseksi vaihdetuimmaksi osakkeeksi suomalaisten piensijoittajien keskuudessa. ”Yrityssaneeraukseen hakenut yhtiö oli myös kuukauden seitsemänneksi netto-ostetuin osake piensijoittajien miljoonaluokan lisäpanostuksin. Rohkea rokan syö”, sanoo Odenwall.

Odenwallin huomio kiinnittyy myös siihen, että kiinteistösijoitusyhtiöt Technopolis ja Citycon valtasivat kärkipaikkoja syyskuun netto-ostetuimpien osakkeiden listalla. ”Moni yrittää päästä Suomen talouden orastavaan nousukäänteeseen mukaan sektoria painottamalla.”

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää linkkejä SalkunRakentajan kumppanin sivuille.  SalkunRakentaja-sivusto voi saada kumppanilta mahdollisesti myyntikomissioita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös