Sijoitusuutiset

Joukkorahoitus tuo muotiyrittäjälle rahoituksen lisäksi asiakkaita

marita-huurinainen-joukkorahoitus-102016
Villiturkiksista ja puukengistä tunnettu, pääsuunnittelijansa Marita Huurinaisen nimeä kantava yritys on vakuuttunut joukkorahoituksen hyödyistä.

Nykyään Suomen kuumimpiin muotibrändeihin lukeutuva yritys hakee joukkorahoitusta toistamiseen, kertoo joukkorahoituspalvelu Invesdor tiedotteessaan.

Suunnittelija Huurinaisen rinnalla yritystä luotsaava, investointipankkiiritaustainen Andreas Jank näkee joukkorahoituksen tervetulleena muutoksena rahoitusmaailmaan.

”Se, että yksittäiset piensijoittajat voivat nykyään sijoittaa suoraan startup-yrityksiin on hyvin positiivinen kehityssuunta. Ennen tällainen oli mahdollista vain institutionaalisille pääomasijoittajille, jotka puolestaan veloittavat hallinnointipalkkioita omilta sijoittajiltaan. Joukkorahoitus tuo markkinoille tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja tasa-arvoisuutta”, Jank sanoo.

Jank oli kahdeksan vuoden ajan investointipankkiirina Citigroupilla Lontoossa. Rahoitusmaailman tunteva Jank vertaa osakepohjaista joukkorahoitusta monella tapaa pörssiin listautumiseen.

”Monet askeleet asiakirjojen valmistelusta sijoittajien lähestymiseen ovat joukkorahoituksessa täysin samat kuin pörssilistautumisissa, joskin pienemmässä mittakaavassa. Samalla joukkorahoitus on kuitenkin paljon listautumisantia henkilökohtaisempi, sillä sijoittajat ja yrittäjä pääsevät helposti tiiviimpään keskusteluyhteyteen,” Jank kertoo.

Henkilökohtaisempi ote voi hyödyttää etenkin kuluttajaliiketoiminnassa olevia yrityksiä.

”Näen paljon arvoa suuressa lukumäärässä osakkeenomistajia, koska sitoutuneista osakkeenomistajista voi tulla asiakkaita ja brändilähettiläitä. Joukkorahoitus ei ole meille vain rahoitusta, vaan samalla myös markkinointia ja asiakashankintaa,” Jank sanoo.

Entä sitten rahoituskierroksen jälkeinen elämä, kun yhtiöllä on parhaassa tapauksessa satoja uusia omistajia? Täytyykö seuraava yhtiökokousta varten varata Messukeskus? Jankin kokemusten perusteella pelot ovat turhia.

”Monista joukkorahoituksen kautta tulleista sijoittajistamme on tullut yritystämme aktiivisesti tukevia asiakkaita, kun taas toiset ovat passiivisia. Missään vaiheessa en ole kokenut osakkeenomistajiamme taakkana. Päinvastoin, meillähän on nyt suuri joukko brändimme puolestapuhujia.”

Sijoittajat voivat osallistua Marita Huurinaisen joukkorahoituskampanjaan Invesdorin sivuilta.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää linkkejä SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille.  SalkunRakentaja-sivusto voi saada kumppanilta mahdollisesti myyntikomissioita.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös