Sijoitusideat

Nordea liputtaa Kemiran puolesta

kemira-osakekurssi-1016
Nordea nosti perjantaina Kemiran osakkeen suositusta.

Nordea nosti Kemiran suosituksen tasolle osta, kun se aiemmin oli pidä. Samalla pankki nosti yhtiön tavoitehinnan 12 eurosta 15 euroon.

”Sekä metsäteollisuuskemikaalien että öljy- ja kaivosteollisuuden kysyntänäkymät ovat parantuneet, minkä takia päivitetyt tulosennusteemme ovat Kemiran molempien yksiköiden osalta konsensusennustetta korkeampia”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan Kemiran sellu & paperi -yksikkö hyötyy lisääntyvästä sellukapasiteetista yhtiön ollessa toimialallaan globaali markkinajohtaja.

”Öljypuolella puolestaan Kemiralle tarjoaa kasvua vanhojen öljyesiintymien tyhjentäminen ns. CEOR-tekniikan avulla, jossa siis Kemiran kemikaalien avulla vanhoista lähteistä saadaan vielä öljyä irti. Lisäksi liuskeöljytuotanto on Yhdysvalloissa osoittanut viime kuukausina selvää kasvua.”

Nordean mukaan tulosperusteiselta arvostukseltaan Kemiran osake on hieman kilpailijoitaan edullisempi. Kemira on myös hyvä osingon maksaja. Nordea ennustaa Kemiran tarjoavan lähivuosina lähes viiden prosentin osinkotuottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös