Yritysuutiset

Nokia tuotti pettymyksen

nokia-osakekurssi-112016
Nokia kertoi tänään pääomamarkkinapäivässä taloudellisista tavoitteistaan.

Nokia arvioi, että sen 1,2 miljardin euron kustannussäästöohjelmaan sekä verkkolaitteiston vaihdoksiin liittyvät ulosmenevät rahavirrat vaikuttavat yhtiön vapaaseen kassavirtaan vuonna 2016, 2017 ja 2018. Tästä johtuen Nokian vapaan kassavirran arvioidaan olevan selkeästi negatiivinen koko vuonna 2016, hieman positiivinen koko vuonna 2017 ja selkeästi positiivinen koko vuonna 2018.

Nokia nosti arvioitaan säästöohjelmasta aiheutuvista kuluista. Yhtiö arvioi kulujen olevan nyt noin 1,7 miljardia euroa, josta noin 640 miljoonaa euroa oli kirjattu vuoden 2016 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Aiemmin yhtiön arvio säästöohjelman kuluista oli 1,2 miljardia euroa.

Nokia arvioi, että uudelleenjärjestely- ja muihin niihin liittyvistä kokonaiskuluista noin 700 miljoonaa euroa kirjataan koko vuonna 2016, noin 800 miljoonaa euroa kirjataan koko vuonna 2017 ja noin 200 miljoonaa euroa kirjataan koko vuonna 2018.

Sijoittajille Nokian pääomamarkkinapäivän anti oli pettymys. Osake on tänään ollut Helsingin pörssissä lähes neljän prosentin laskussa. Nokian osakekurssi on tullut reippaasti alas syyskuun puolen välin jälkeen.

Pääomamarkkinapäivän mielenkiintoisin kommentti liittyi Nokian suunnitelmiin ohjelmistoliiketoiminnassa. Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kommentoi näin:

“Seuraavan kahden vuoden aikana tavoitteenamme on vahvistaa johtoasemaamme viestintäpalveluiden tarjoajien keskuudessa, kehittyä uskottavaksi ja tunnetuksi toimijaksi tavoittelemillamme vertikaalisilla markkinoilla sekä saavuttaa kasvua ohjelmistoissa, missä laajempi tavoitteemme on rakentaa merkittävä, itsenäinen ohjelmistoliiketoiminta. Tavoitteidemme ohella jatkamme kurinalaisen toimintamallimme hyödyntämistä saavuttaaksemme vahvan taloudellisen tuloksen, joka palkitsee osakkeenomistajiamme”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös