Oma talous

Bussilipun maksaminen onnistuu kännykällä

Mobiilimaksaminen on vihdoin mahdollista myös joukkoliikenteessä. Danske Bankin MobilePay-puhelinsovelluksella bussiliput voi maksaa nyt kolmessa kaupungissa.

Maksutapaa voi käyttää nyt bussilipuissa Turussa, Oulussa ja Hyvinkäällä, ja maksutavalla liput veloittuvat suoraan maksukortilta matkapuhelinlaskun sijaan. Tämän mahdollistaa MobilePayn ja iQ Paymentsin aloittama yhteistyö, kertoo Danske Bank tiedotteessaan. Maksusuorituksen saa tehtyä mobiilisovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä.

Uusi ratkaisu tuo selvää etua monille kännykkälippujen käyttäjille.

”Monissa aikaisemmissa sovelluksissa kännykkäliput ovat veloittuneet puhelinlaskulta maksukortin sijaan. Tämä on aiheuttanut hankaluuksia esimerkiksi työsuhdeliittymän omistajille, jotka eivät ole voineet näitä lippuja tilata. Me haluamme tarjota mahdollisuuksia maksaa matkustamisesta helpommin ja joustavammin”, MobilePay myynti- ja kumppanuustiimin johtaja Anniina Heinonen toteaa.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen Fölin kyytiin on päässyt jo yli kahden vuoden ajan modernilla mobiililipulla, jonka on Fölin käyttöön toimittanut turkulainen iQ Payments Oy. Lipun on voinut maksaa alusta alkaen pankki- tai luottokortilla, puhelinlaskulla tai kotiin tulevalla laskulla. Lipun käyttäjäksi on rekisteröitynyt yli 25 000 käyttäjää, ja tällä hetkellä palvelun kautta ostetaan kuukausittain reilusti yli 10 000 matkalippua.

”Käyttömäärät ovat kasvaneet koko ajan, mikä kertoo mobiililipun ostamisen ja käyttämisen kätevyydestä. Mobiililipun kehittämisen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli alusta alkaen vaihtoehtoisten maksutapojen tarjoaminen asiakkaille, ja MobilePayn ottaminen käyttöön jatkaa tätä linjaa. Sen myötä mobiililipun käyttö tulee varmaan lisääntymään entisestään”, sanoo Fölin kehityspäällikkö Seppo Kemppainen.

Kommentoi
Ylös
>