Käänneyhtiöt

Onko Nokia jo ostohinnoissa?

Nokian osake on laskenut reippaasti viime keväästä. Nordea Markets nosti Nokian osakkeen suosituksen tasolle Osta.

Nokian osake on laskenut rajusti kuluvan vuoden aikana. Viime maaliskuussa teknologiayhtiö noteerattiin Helsingin pörssissä vielä yli seitsemän euron hintaan. Nyt hinta on valahtanut reippaasti alle neljän euron.

nokia-osakekurssi-16112016

Yhtiön osake laski yksistään eilen 3,8 prosenttia, kun pääomamarkkinapäivän viestit painoivat sijoittajien tunnelmia.

Markkinoilla ei anneta arvoa yhtiön pitkän aikavälin tuloksentekopotentiaalille, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Mytrendyphone PUHELINTARVIKKEET

Pääomamarkkinapäivänä Nokia kertoi että se odottaa Networks-liiketoiminnan liikevoittomarginaalin asettuvan ensi vuonna 8-10 prosentin haarukkaan, kun markkinoilla oli odotettu 10,2 prosentin kannattavuustasoa. Lisäksi yhtiö odottaa tämän liiketoiminnan kasvavan noin prosentin vuosittain seuraavan viiden vuoden aikana, mikä sekin on Nordean mukaan alle markkinoiden odotusten.

”Nämä uudet ohjeistukset ovat kuitenkin lähellä ennusteitamme, joten emme ole juurikaan muuttaneet niitä”, pankki toteaa.

Verkkoliiketoiminnan näkymät eivät ole kovin hyviä. Nordean mukaan tähän on syynä koko markkinoiden heikkous, eikä Nokian omat haasteet.

Osakelasku tekee Nokiasta ainakin arvostuskertoimien valossa mielenkiintoisen osakelapun.

”Uuden ohjeistuksen perusteella odotamme yhtiön osakekohtaisen tuloksen nousevan 0,30 euroon vuonna 2018 ja 0,35 euroon vuonna 2019. Näin ollen yhtiön osakkeen P/E-luku olisi näille vuosille noin 13 ja 10. Mielestämme tämä on liian maltillista, ja pidämme osaketta houkuttelevasti hinnoiteltuna. Nokia antoi myös osinkoehdotuksensa ensi keväälle, ja vaikka ehdotettu 0,17 euroa osakkeelta on alle markkinoiden odotusten, tarjoaa se nykykurssilla laskettuna 4,5 %:n osinkotuoton”, Nordea päättelee.

Nordean tavoitehinta Nokian osakkeelle pysyy kuitenkin yhä muuttumattomana 4,50 eurossa.

Kommentoi
Ylös
>