Sijoitusuutiset

Moni omistaa tuhansien eurojen osakepotin – tietämättään

Miljoonia Sammon osakkeita on yhä merkitsemättä arvo-osuustileille. Muutaman satasen hankintahinta saattaa olla nyt jopa lähes 100 000 euron arvoinen.

Vanhojen paperisten Sampo-osakekirjojen arvo voi olla nyt jopa kymmeniä tuhansia euroja, kertoo Yle.

Finanssikonserni on lähestynyt kirjeellä Sammon vuonna 1997 päivättyyn osakasluetteloon merkittyjä yksityishenkilöitä, jotka eivät ole vielä siirtäneet osakkeitaan arvo-osuusjärjestelmään.

Sampo pyrkii kirjeellä tavoittamaan mahdollisimman monta vanhan paperisen Sampo-osakekirjan haltijaa, jotta nämä kirjaisivat osakkeensa arvo-osuustilille. Osakkaat pyritään tavoittamaan siksi, että osakeyhtiölain mukaisesti Sammon yhtiökokous voi huhtikuussa 2017 päättää yhteistilille kirjattuihin, arvo-osuustilille siirtämättä jätettyihin osakkeisiin liittyvien osakeoikeuksien menettämisestä.

Sampo siirtyi arvo-osuusjärjestelmään syyskuussa 1997. Sammon osakkeista on edelleen noin 1,2 prosenttia kirjaamatta arvo-osuusjärjestelmään. Finanssikonsernin sijoittajasuhteista vastaava johtaja Jarmo Salonen kertoo Yle:lle, ettei tarkkoja lukumääriä löytyneistä osakkeista vielä tiedetä, mutta unholaan jääneitä osakkeita on löydetty huomattava määrä.

Vanhat Sammon osakkeet saattavat olla omistajilleen todellinen lottovoitto.

Ylen mukaan esimerkiksi 1990-luvulla Sammon osakkeen hankinta-arvo oli noin 2000 markkaa eli 340 euroa. Tämän päivän kurssilla potti on noussut huimaan 83 500 euroon. Kun lisäksi osakkeenomistajat ovat oikeutettuja Sammon osinkoihin kolmelta vuodelta, nousee kokonaissaalis lähelle 100 000 euroa.

Kommentoi
Ylös
>